25 Nisan 2024 Perşembe

MSD: Tüm uluslararası hukuk kurallarını esas alıyoruz

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün göçmenlerle yaptığı görüşme sonucu hazırladığı raporunda YPG'nin çocukları askere aldığı yönündeki iddialarına ilişkin açıklama yapan MSD Yürütme Konseyi, başta çocuk ve kadın hakları olmak üzere tüm uluslararası hukuk kurallarına uyduklarını belirtti.
Demokratik Suriye Meclisi (MSD), İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün hazırladığı raporunda YPG'nin çocukları askere aldığı yönündeki iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
 
Yapılan açıklamada, "İnsan Hakları İzleme Örgütü Beyrut Bürosu, 3 Ağustos 2018 tarihinde örgüte bağlı bir ekibin 3 farklı kampta kalan 8 aile ile yaptığını iddia ettiği bir görüşmeye dayandırdığı bir rapor yayımlamıştır. Raporda YPG güçlerinin göçmenlerin çocuklarını zorla askere aldığı ifade edilmiştir" denildi.
 
Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Konseyi, çocuk hakları ve çocukların savaştan uzak tutulması kanunları başta olmak üzere tüm uluslararası hukuk kurallarını esas aldığını ve bu kanunların meclisin kurucu kongresinin temeli olduğunu vurgulanan açıklamada, "Bu temelde bahanesi her ne olursa olsun çocukların savaştırılmasının karşısında duruyoruz. Raporda iddia edilenlerin MSD ya da YPG ile hiçbir ilişkisi bulunmayan ve sorumluluğu olmayan kişilerin söylemlerini aşmadığı görülmekle birlikte; söz konusu iddiaların soruşturulacağı ve tespit edilmesi halinde çocukların derhal ailelerine teslim edileceği ve sorumlularından hesap sorulacağını belirtiyoruz" diye vurgulandı.
 
Uluslararası örgüt ve kuruluşlarda bölgede yürüttükleri insani çalışmalarda yanlış anlaşılmaların önüne geçmek ve kasıtlı aktarmaların önüne geçmek için MSD ile iletişime geçilmesi çağrısı yapılan açıklamada, "Yine çocuk ve kadınlar başta olmak üzere tüm insan haklarını yerine getireceğimizi ve insani mücadele sürdüren her tarafla görüşmeye ve ortaklaşmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz" denildi.