25 Nisan 2024 Perşembe

MLKP'nin 24. kuruluş yıl dönümü Kobanê'de kutlandı

MLKP'nin 24. kuruluş yılı Kobanê halkıyla birlikte kutlandı. Etkinlikte MLKP adına yapılan konuşmada "Ne olursa olsun MLKP şehitlerin yolunda yürümeye devam edecek, onların silahlarını ve bayraklarını yükseltecektir" denildi.
Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) kuruluşunun 24. yılı Rojava'nın Kobanê Kantonu'nda gerçekleştirilen halk buluşmasıyla kutlandı. Suruç Şehitler Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Kobanêli yüzlerce kişi katıldı.
 
Etkinliğin gerçekleştirildiği alana Rojava ve devrim mücadelesinde ölümsüzleşen MLKP ve devrimci savaşçıların fotoğrafı ile "Selam olsun 25. mücadele yılında MLKP'ye" pankartı asıldı.
 
Etkinliğe Şehit Aileleri Kurumu, TEV- DEM, PDKS, Fırat Bölgesi İnsan Hakları Kurumu, Sol Parti, TEV-ÇAND ve YPG, YPJ savaşçıları ile gazileri katıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan etkinlik MLKP Rojava Örgütü adına konuşan Arjin Rojava, "MLKP başından beri kendisini Rojava ve Kuzey Suriye örgütü gibi konumlandırmaya ve hareket etmeye çalıştı. MLKP aynı zamanda bir Kürdistan partisidir. Kuzey Kürdistan'da, faşizm ve diktatörlüğe karşı illegal örgütleniyor. Kürdistan şehirlerinde ve dağlarında devrimci mücadelesini sürdürüyor. MLKP, Kürdistan'ın 4 parçasının birleşmesini savunuyor, bunun için de ulusal demokratik kongre önerisini destekliyoruz. Sömürgeci bölge devletlerinin sınırlarını tanımıyoruz" diye belirtti.
 
MLKP Arap, Süryani, Türkmen, Çerkez ve Ermenilerin partisi olduğunu vurgulayan Arjin Rojava, "MLKP bölgesel devrim fikrini savunuyor, federasyon ve konfederasyonları çözüm yollarından biri olarak görüyor. Ancak, biliyoruz ki ezilen halkların kurtuluşu sosyalizmdedir! MLKP bunun için mücadele ediyor, savaşıyor. MLKP dünyanın dört bir yanında enternasyonalist bir ruhla, farklı ülkelerde de mücadelesini büyütüyor. Komünizm için mücadeleyi geliştiriyor. Tüm dünyada sınıfların ve sınırların ortadan kaldırılması gerektiğini savunuyor. Var olan sınırların bizim değil, sömürgecilerin ve faşistlerin olduğunu bundan dolayı da kaldırılması için dövüşmek gerektiğini söylüyor" dedi.
 
Önlerinde önemli görevlerin olduğunu dile getiren Arjin Rojava, "MLKP'nin 24 yılı, mücadele ve direnişle geçti. 25. yılda da böyle devam edeceğine kuşkumuz yok. Ne olursa olsun MLKP şehitlerin yolunda yürümeye devam edecek, onların silahlarını ve bayraklarını yükseltecektir. Rojava ve Kuzey Suriye devrimini savunmaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Bunun için, tıpkı  ölümsüz şehitlerimiz gibi silahımızın son mermisine, kalbimizin son vuruşuna kadar savaşacağız" diye kaydetti.
 
MLKP'nin 24 yıllık mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından, etkinlik YPG Müzik Grubu'nun ve Koma Zilan'ın seslendirdiği ezgiler ve çekilen halaylarla son buldu.