3 Mayıs 2024 Cuma

MKGP: Kürt Kadın Gazeteciler Günü kutlu olsun

7 Ekim Kürt Kadın Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yapan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, "Kürt kadın gazeteci meslektaşlarımızın gününü kutluyor, bu uğurda bir an bile tereddüt etmeden yaşamını feda eden gazeteci arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), 7 Ekim Kürt Kadın Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Türkiye'nin ilk kadın yayın yönetmeni Gurbetelli Ersöz'ün yaşamından ilmek ilmek örerek Kürt kadın gazetecilere miras bıraktığı hakikat arayışçılığı, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. 90'lı yıllarda gazetecilerin sokak ortasında katledildiği dönemlerde Gurbetelli Ersöz gazetenin yayın yönetmenliğini yaparak baskı katliam ve yok etmelere karşı kalemiyle nasıl mücadele edileceğini bizlere miras bıraktı" diye belirtildi.

AKP-MHP iktidarı tarafından yıllardır Kürt halkı üzerinde uygulanan her türlü yok etme politikasının farklı yöntemlerle bugün de sürdüğü ifade edilen açıklamada, "Bizler Kürt kadın gazeteciler olarak tüm baskı, tutuklama, gözaltılara ve kapatmalara rağmen mirasını devraldığımız hakikat arayışçılığından hiç tereddüt etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Toplumun karanlığa sürüklendiği bu dönemde kadın gazeteciler olarak 'aydınlığı' ne olursa olsun topluma ulaştıracağımızı bir kez daha söylüyoruz" diye kaydedildi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, "Dünden bugüne baktığımızda çok az imkanlarla kadının sesi olmak için alanlara çıktığımız ilk günden bu yana büyük yol kat ettiğimizi görüyoruz. Tabi bunların yetmediğini ve hep bir mücadele ve akış içerisinde olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu yüzden akışımız hep halka, kadına, çocuğa ve ezilenlere olacak. Kürt kadın gazeteci meslektaşlarımızın gününü kutluyor, bu uğurda bir an bile tereddüt etmeden yaşamını feda eden gazeteci arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.