19 Nisan 2024 Cuma

'Milyonluk Kudüs' eyleminde 3 Filistinli yaşamını yitirdi, 618 yaralandı

Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün 11. cuması "Milyonluk Kudüs" sloganıyla yapıldı. Siyonist İsrail'in saldırılarında biri çocuk 3 Filistinli hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralandı.
Gazze sınırında gösteri düzenleyen binlerce Filistinli'ye İsrail askerleri gerçek mermi ve gaz bombalarıyla saldırdı.  
 
Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında yapılan gösterilerin bu haftaki sloganı "Milyonluk Kudüs" oldu. 11. cumada da Filistin halkı yoğun katılım gösterdi.
 
Bu haftaki eylemlere de İsrail askerleri saldırdı. Siyonist İsrail'in gerçek mermi, plastik mermi ve gaz bombalarıyla gerçekleştirdiği saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'nın açıklamasına göre, hayatını kaybedenlerden biri de 15 yaşındaki Haysem İmad el-Cemel.
 
Saldırılarda 9'u ağır, 117’si gerçek mermiyle olmak üzere 618 kişi de yaralandı. Bu kişilerden 48’i çocuk, ikisi sağlık görevlisi, beşi gazeteci.
 
İsrail askerlerinin attığı gaz bombası bir Filistinlinin kafasına isabet etti, Filistinli ağır yaralandı. (Fotoğraf: Reuters)
 
Sınırda yaralıların tedavi edildiği çadır da İsrail askerlerinin hedefi oldu, gaz bombaları atıldı. Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin kasıtlı olarak sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirtirken, bir ambulansın camlarının kırıldığını bildirdi.
 
Filistinli gençler, işgalci keskin nişancıların görüş mesafelerini kapatmak için lastik yaktılar ve İsrail askerlerinin tarafına uçurtmalar gönderdi.
 
30 Mart Toprak Günü’nde başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde şimdiye kadar 130'dan fazla kişi yaşamını yitirirken, 14 binden fazla kişi yaralandı. Yaşamını yitirenlerden 14'ü çocuk, 2'si sağlık görevlisi ve 2'si de gazeteci.