16 Nisan 2024 Salı

Maduro: Saldırının arkasında ABD ve Kolombiya var

Bombalı saldırıya uğrayan Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD ve Kolombiya'yı suçladı. Maduro, "Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı" dedi.
Bomba yüklü drone ile düzenlenen suikast girişiminden yara almadan kurtulan Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD ve Kolombiya'yı suçladı. Maduro, "Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı" dedi.
 
Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro başkent Caracas'taki bir törende yaptığı ve televizyonlarda canlı yayınlanan konuşması esnasında suikast girişimine uğradı. Maduro, bomba yüklü insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulurken, 7 askerin yaralandığı belirtildi.
 
Saldırının ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Maduro, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler" dedi.
 
Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının 'aşırı sağcı'lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi.
 
"Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı" diyen Maduro, daha fazla detay vermedi.
 
'SAĞCILAR ŞİDDETİ SÜRDÜRMEDE ISRARCI'
 
Venezüela Ulusal Meclis Başkanı Diosdado Cabello da Twitter paylaşımında, olayı 'terör saldırısı' olarak nitelendirerek, "Seçimleri kazanamayan sağcılar, toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı" değerlendirmesinde bulundu.
 
SALDIRIYI 'T-SHİRT GİYEN ASKERLER' ÜSTLENDİ
 
Öte yandan, kendilerine "T-shirt Giyen Askerler" adını veren grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı.
 
Venezüela'da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.