17 Mayıs 2024 Cuma

Las Tesis etkinliğinde gözaltına alınan 6 kadın hakkında dava açıldı

Kadıköy'de "Las Tesis" etkinliğinde gözaltına alınan 6 kadın hakkında "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" iddiasıyla dava açıldı.

İstanbul Kadıköy'de kadına yönelik cinsel saldırı, istismar ve şiddeti protesto etmek için düzenlenen "Las Tesis" etkinliğinde gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 6 kadın hakkında "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" iddiasıyla dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kadınların trafiği kapatarak, "Kadın cinayetlerini durduracağız" ve "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları atması iddianameye girdi.

İddianamede, 6 kadının "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" iddiasıyla 6 aydan üçer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame gönderildiği Anadolu 29. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Davanın ilk duruşması haziran ayında görülecek.