25 Nisan 2024 Perşembe

KYK 'görevimiz değil' diyerek tacize müdahale etmedi

Adana'da KYK yurdu önünde tacize maruz kalan kadın öğrencinin yardım talebine, yurt yönetimi "Görev alanımız dışında" diye yanıt verdi.
Giriş çıkış saatleri ve diğer pek çok uygulamasıyla kadın öğrencilerin "namus bekçiliğini" yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu, tacize uğrayan bir kadının yardım talebini ise geri çevirdi. 
 
Çukurova Üniversitesi'nde okuyan bir kadın öğrenci, Twitter hesabından KYK'ya bağlı Adana Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu önünde maruz kaldığı tacizi anlattı. 
 
Evrensel'in haberine göre, tacize uğrayan kadın, yurt güvenliğinin kendisine bu konuyla ilgili müdahale yetkisi olmadığını söylediğini duyurdu. Olayın sosyal medyada tepki toplamasının ardından @KYK_DESTEK hesabından açıklama yapıldı. KYK, olayın görev alanına girmediğini belirterek, öğrenciyi polise yönlendirdi.
 
KYK'nın bu açıklamasına tepki gelince aynı hesaptan saatler sonra bir açıklama daha yapıldı ve yine "Lütfen emniyet birimlerine (155 polis imdat) haber veriniz ya da haber verilmesi çin yurt güvenliğinden yardım alınız. İyi günler dileriz" denildi.