3 Mayıs 2024 Cuma

Küçükçekmece'de ikinci çocuk tacizi

İstanbul Küçükçekmece'de, halk ayakta. İlçede, yaşanan ikinci olayda 7 yaşındaki bir kız çocuğu cinsel tacize maruz kaldı. Polis, , aile ile görüşmek isteyen HDP'lileri engelledi.
Küçükcekmece Kanarya Mahallesi'nde 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarın zanlıları henüz yakalanmamışken, şimdi de Atatürk Mahallesi'nde yeni bir cinsel taciz olayı gerçekleştirildi.
 
Mahallede bir binanın beşinci katında oturan 7 yaşındaki kız çocuğunun annesi ekmek almak için bakkala gitti. O sırada saldırgan apartmandan içeri girerek 5. kata çıktı. Tacizci, annesinin geldiğini sanarak kapıyı açan küçük kıza, saldırdı. Tacizci, kızın elbiselerini çıkarmaya çalıştı. Bu sırada kız çocuğunun çığlık atması üzerine komşular olay yerine geldi. Tacizci, kaçtı.
 
TACİZCİNİN EŞKALİ BELİRLENDİ
 
Görgü tanıkları tacizcinin 1.75 cm boyunda, kahverengi montlu, bıyıklı ve kasket şapkalı olduğunu söyledi.
 
Olay yerine gelen polis inceleme yaptı ve kız çocuğu hastaneye götürüldü. Mahallede bulunan güvenlik kameralarının incelemeye alındığı, saldırganın kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığı iddia edildi. 
 
Küçükçekmece'de, cinsel saldırıya uğrayan 5 yaşındaki kız çocuğunun ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Mahalle halkı sokakta. Aralarında SKM, ÖGK ve HDP Kadın Meclisi'nin de olduğu çok sayıda kadın örgütü de, mahallede. HDP İstanbul İl Örgütü, aile ile görüşmek istedi ancak polis HDP'lileri engelledi. 
 
Kadın örgütleri, İkitelli Cemevi önünde 19.30'da basın açıklaması yapacak.