3 Mayıs 2024 Cuma

Küçükçekmece'de çocuk istismarına karşı halk sokağa döküldü

Küçükçekmece halkı 5 yaşındaki çocuğun istismara uğramasını protesto etti. Eylemde söz alan HDP Milletvekili Kerestecioğlu, "Önemli olan suçun önlenmesi, bir çocuğumuzun daha başına bunlar gelmesin diye çalışıyoruz" dedi.
Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir kız çocuğu, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından cinsel istismara uğramasını protesto etti. Eyleme SKM, ÖGK'nın da alararında olduğu kadın örgütleri, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Filiz Kerestecioğlu'nun yanı sıra mahalle halkı katıldı.
 
Eylemde söz alan Kerestecioğlu, çocuğun şu anda hastanede olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Çocuğun gün içerisinde evine dönebileceğini aktaran Kerestecioğlu, bilgi kirliliğinin olmaması konusunda hassas davranılması gerektiğine dikkat çekti.
 
Kerestecioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha dramatik bir şey çıkarmaya çalışmak kimseye yarar sağlamaz. Bu süreçte hepiniz uyumadınız, ayaktaydınız, çocuğunuza sahip çıktınız ve bundan sonra da sahip çıkacağınızı gösterdiniz. Bunun için iyi ki varsınız. Bu olaylarda her şey kamuoyunun önüne saçılarak ve bir anda konuşularak ifade edilmez. Çocuğun yaşantısı önemlidir. Burada en önemli olan şey o küçük çocuğumuzun kimliğini, kalbini korumak ve incitmemektir."
 
'ÖNEMLİ OLAN 'SUÇ'UN ÖNLENMESİ'
 
Emniyetin istismarın faillerini bulmak için çalıştığını aktaran Kerestecioğlu, "Siyasetin de çocukla ilgisi var çünkü; çocuk siyaseti diye bir şey var. Ensar, Karaman olayından itibaren Meclis'te kurulan çocuk hakları komisyonunda yer aldım. Üç aylık geçici komisyondu. Dört ay sonra o komisyon kalktı. Türkiye'de taciz, tecavüz, istismar bitti mi? Hayır. Meclis'te daimi çocuk hakları komisyonu kurulsun dedik. Bütün bunların kabul edilmesi de sizlerin mücadelesinden geçiyor. Bugün bir evladımızın başına gelen başka bir bir gün başka birinin başına gelmesin diye uğraşıyoruz. Önemli olan yapılan suçun önlenmesidir. Bunu çocuklara yaşatmamak önemli olan. Bu suçun faili gereken cezayı alacak."
 
Çocuklara karşı gerçekleştirilen şiddete karşı sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yapan Kerestecioğlu, şunları da söyledi: "Çocuklara evlerde de dokunulmamalı, şiddet uygulanmamalı. Komşu evde oluyorsa bu o çocuğun sesini duymalı ve duyurmalıyız. Özellikle kadınları ben bu konuda daha fazla duyarlı olmaya, olanların üstünü kapatmamaya çağırıyorum."