28 Mart 2024 Perşembe

KSS Hastanesi çalışanları: İşimizi geri istiyoruz

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nin yemekhanesinde çalışırken işten atılan 65 işçi işe geri dönme talebiyle basın açıklaması yaptı.

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan 65 işçi, yılın son günü işten atıldı. Hastane yönetimi, Mamabüs adındaki bir taşeron firmayla anlaşarak işçileri, tazminatsız işten çıkardı.

Daha önce sadece okul yemekhanelerine yemek veren bir firmanın, hastanenin ihalesini aldığını söyleyen işçiler, bu firma tarafından işten atıldıklarını söyledi. İşten atmanın yasak olduğuna dikkat çeken işçiler, hastane önünde eylem yaptı.

İşçiler adına açıklama yapan Fırat Şalo, hastanede çalışan işçilerin herhangi bir firmaya bağlı olmadan çalıştığını vurgulayarak, gelen son taşeron firmanın el altından hastane yönetimiyle anlaştığını söyledi. Bunun sonucunda işten atıldıklarını belirten Şalo, "Zaten pandemiden dolayı bütün işyerlerinin kapalı olması nedeniyle ailelerimizde çalışan da kalmadı. Mutfağı okul işletiyor diyorlar. Okulun işletmediğini biliyoruz. Mamabüs diye bir taşeron firmanın olduğunu da biliyoruz. Madem taşeron firma var, işten çıkarmanın yasak olduğunu Cumhurbaşkanı açıklamadı mı? O zaman firma bizi çalıştırsın, neden işten çıkarıyor" diye sordu.

Şalo, pandeminin başlangıcından itibaren Covid-19 pozitif olan hastaların odalarına dahi yemek hizmeti yaptıklarını, bunların karşılığında işten çıkarıldıklarını söyleyerek, "İşimizle ilgili hastane yönetimi ve başhekim bizi insan yerine koymayarak hiçbir açıklama yapmadan Emniyet'i çağırarak bizi odasından kovdurdu" dedi.

Şalo, "İşimize geri dönmek istiyoruz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.