29 Mart 2024 Cuma

Köln'de MLKP'nin 24. kuruluş yılı selamlandı

Almanya'nın Köln kentinde MLKP'nin 24. kuruluş yıl dönümü kutlandı, Dersim'de hayatını kaybeden MLKP/FESK Kır Gerilla komutanı İrfan Gerçek anıldı.
Almanya'nın Köln kentinde MLKP'nin 24. kuruluş yıl dönümü etkinliği düzenlendi. İki bölüm halinde düazenlenen etkinliğin ilk bölümünde, Dersim'de hayatını kaybeden MLKP/FESK Kır Gerilla komutanı İrfan Gerçek ve Eylül ayında şehit düşen devrimciler anıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan etkinliğe Kürt  Demokratik Toplum Merkezi, Köln Viyan Kadın Merkezi, Young Struggle, HDK Almanya ve HDK Köln, SKB, Kommunistischer üye ve yöneticileri katıldı.
 
Komunist gerilla İrfan Gerçek'in hayatı ve mücadelesinin anlatıldığı MLKP Kürdistan açıklamasının okunduğu etkinlikte katılımcılar da söz alarak İrfan Gerçek'in yaşamına dair konuşmalar yaptı. Etkinliğe katılan kurumlar birer konuşma yaparak şehitlere bağlılık ve mücadele sözü verdi.
 
İkinci bölümde ise MLKP'nin 24. yılı kutlandı. MLKP adına yapılan konuşmada, MLKP'nin 24 yıllık tarihinde ayırdedici yanlarına dair vurgular yapıldı. Konuşmanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Partimiz, emperyalist kapitalizme ve ücretli kölelik sistemine son vermek için, işçi sınıfı ve tüm ezilenlerin özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde birleşmelerine, proleterya devriminin zafere ulaşmasına önderlik etmeyi hedeflemiş. O, proleter devrimin parçası olacak bir birleşik devrimin Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimin zaferi uğruna dövüşmeye devam etmektedir.
 
''Rojava cephelerinde, Medya Savunma Alanlarında, Kürdistan dağlarında, Türkiya kentlerinde ya da Avrupa ülkelerinde, politik askeri eylemde, ölüm orucu hamlesinde, işkencede direnişte, barikat başında, kitle hareketi içinde, polis kuşatmasında ya da DAİŞ saldırısında ölümsüzleşen yoldaşlar, MLKP'nin devrim yürüyüşünün sönmez meşaleleridir. Parti merkez komitesi üyesinden Enternasyonal Özgürlük Taburu savaşçısına, FESK komutanlarından fiili meşru mücadele cephesi militanına değin MLKP'nin her düzeyinden ve cephesinden sonsuzluğa kanatlanan yoldaşlar, yürünecek yolu en yalın pratiklerle gözler önüne seren kutup yıldızlarıdır. Onları saygıyla anıyoruz.''
 
Şiir ve marşların okunduğu etkinliğin son bölümünde partililer ve şehit aileleri tarafından 24 yıl kutlama pastası kesildi. ''Şan olsun partimiz MLKP''ye'' sloganları atılarak etkinlik sona erdirildi.