25 Nisan 2024 Perşembe

Köln'de gençlik örgütlerinden Rojava devrimi paneli

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenin panelde konuşan Young Struggle temsilcisi, "Young Struggle olarak önümüzdeki dönemde kadınların, gençlerin ve tüm ezilenlerin Rojava devrimini savunulmasını daha fazla gündemleştireceğiz" dedi.
Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Young Struggle, Almanya'nın Köln kentinde "Rojava devrimine sömürgeci saldırı planları ve uluslararası boyutları" başlıklı panel düzenledi.
 
Rojava devrimi savunmasında ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu ile başlayan panelde Ciwanên Şoreşger temsilcisi Andok Welat ilk sözü aldı. Welat konuşmasında, Rojava devriminin kapitalist sistemin çözümsüzlükleri içinde dünya ezilenleri için bir umut olduğunu belirtti. Welat, başta ABD gelmek üzere dünya güçlerinin Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride onay vermekle birlikte ulusal özgürlük hareketin devrimci çizgisini tasfiye etmek istediklerini ifade etti.
 
Öcalan'ın özgürlüğü aynı zamanda Kürt halkının statü sahibi olması ve faşizmin yıkılması anlamına geleceğini kaydeden Welat, dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.
 
Young Struggle temsilcisi Deniz Boran, Efrîn savaşı deneylerinden aktarımlar yaparak, işgal karşıtı güçlerin hızla moral ve psikolojik toparlanma yaşaması gerektiğini belirtti.
 
Boran, Alman emperyalizminin ABD'den bağımsız ekonomik, askeri ve siyasal ilişkiler geliştirdiğine dikkat çekti. Bu bağlamda son İstanbul toplantısıyla sömürgeci birliğin uluslarası dayanaklarından biri haline geldiğini söyleyen Boran, Rojava devriminin savunulmasının Almanya'da sınıf mücadelesinin bir parçası olduğunu vurguladı.
 
Boran, Rojava devrimiyle her dayanışma eylemi aynı zamanda Almanya'daki mevcut iktidara karşı bir protesto anlamına geldiğini belirtti ve "Young Struggle olarak önümüzdeki dönemde kadınların, gençlerin ve tüm ezilenlerin Rojava devriminin savunulmasını daha fazla gündemleştireceğiz ve Alman devletinin sömürgeci savaş destekçiliğini daha fazla teşhir edeceğiz" dedi.
 
Panel soru ve tartışmarla son buldu.