14 Mayıs 2024 Salı

Köln'de 'Direnişi Paris'e taşıyoruz' etkinliği

1 Nisan'dan beri Köln'de süresiz açlık grevinde olan Özkan Özdemir için "Direnişi Paris'e taşıyoruz' etkinliği yapıldı. Etkinlikte konuşan Özdemir, bu mücadele içinde olmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti.
Almanya'nın Köln kentinde bulunan Multi Kulti Derneği'nde süresi açlık grevi direnişini sürdüren Özkan Özdemir'in direnişini Paris'e taşımadan önce etkinlik düzenlendi.
 
1-5 Nisan tarihlerinde Köln Heumarkt'ta çadırda yapılan açlık grevini süresize çeviren Özkan Özdemir'e 1 haftadır ev sahipliği yapan Multi Kulti Derneği'nde yapılan etkinlik saygı duruşu ile başladı. Burada konuşan AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk, Türkiye hapishanelerinde faşizme karşı tarihin en büyük direnişlerinden birinin yaşandığını belirtti. Faşist diktatörlüğün halklarımızı teslim almaya yönelik saldırısının yoğunlaştırılmış bir parçası olarak Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Leyla Güven'in başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevinin dalga dalga dünyanın birçok ülkesine yayıldığını ve hapishanelerde 7 bin civarında tutsağın bu direnişi büyüttüğünü söyleyen Selçuk, komünist tutsakların da bu direnişin içinde olduklarını vurguladı.
 
Selçuk, direnişe güç vermek için 1-5 Nisan'da yaptıkları açlık grevini süresiz olarak sürdüren üyeleri Özkan Özdemir'in direnişini AB ülkelerinin önemli merkezlerinden olan Paris'e taşıyarak, burayı direniş merkezine çevireceklerini belirtti. Selçuk, yerli ve göçmen işçi ve emekçileri direnişin etrafında kenetlenerek, sokakta mücadeleyi büyütmeye çağırdı.
 
Etkinlikte konuşan direnişçi Özkan Özdemir, süresiz açlık grevinde bulunduğu 1 Nisan'dan beri Köln'de kendisini yalnız bırakmayan Multi Kulti üyelerine, destek verenlere teşekkür etti. Eylemde bulunduğu süre içinde gösterilen sahiplenme, yoldaşlık ve dayanışmanın kendisine güç ve moral verdiğini, tecride ve faşizme karşı süren bu mücadelenin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.
 
Leyla Güven'in 155 günü aşan, Strasburg'da ve hapishanelerde 116 günü aşan direnişin Öcalan'a uygulanan ağır tecride, toplumun farklı kesimleri ve tüm tutsaklar üzerindeki tecride karşı bir mücadele olduğunu belirten Özdemir, direnişin binlerce kilometre uzakta değil, Avrupa'nın farklı merkezlerinde herkesin yanı başında olduğunu, bunu herkesin hissetmesi ve harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
 
Ardından HDK Köln, Viyan Kadın Meclisi, SKB adına yapılan konuşmalarda Özdemir ve süresiz açlık grevinde bulunan direnişçiler selamlandı.
 
Konuşmaların ardından müzik dinletisi ve halaylarla etkinlik sone erdi.