19 Mayıs 2024 Pazar

Köln Multi Kulti Derneği kongresini gerçekleştirdi

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'na bağlı Köln Multi Kulti Derneği kongresini gerçekleştirdi.

Almanya'da uzun yıllardır hak ve özgürlükler mücadelesi veren, alternatif kültürel buluşmalar organize eden Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'na bağlı Köln Multi Kulti Derneği kongresini gerçekleştirdi.

Elif Demirci, Erol Ispir ve Tacim Temel şahsında devrim mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan kongre, siyasal değerlendirmeler ile devam etti.

Yapılan sunumda Şili'den Rojava'ya ve Avrupa'ya kadar gelişen halk isyanları selamlanırken, Almanya'da artış gösteren ırkçı saldırılara karşı başta göçmenler olmak üzere örgütlü mücadeleninin önemine vurgu yapıldı. Kongre faaliyet raporu ve mali raporun oylanması ile devam etti.

Kongrede konuşan AGİF Eşbaşkanı Onur Güler, "Köklü bir kurum olan Köln örgütlülüğümüz yeni dönemde göçmenlerin hak ve özgürlüklerinin önündeki eşitsizlikle mücadele edecektir. Başta işçi sınıfı mücadelesi olmak üzere ırkçılığa karşı mücadele edecek ve sokaklara çıkacaktır" dedi.

Yeni yönetimin ve ocak ayında yapılacak AGİF 26. Kongresinin delegelerinin seçimiyle devam eden kongre, Multi Kulti'nin siyasal ve sosyal eylem ve etkinliklerde daha ileri bir düzeye çıkma, sınıf mücadelesinde daha örgütlü ve planlı hareket etme başlıklarında kararlar alarak sonlandı.