21 Mayıs 2024 Salı

KGÖ Avrupa'dan 20 Kasım çağrısı: Mücadeleyi sokakta büyütelim

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde kentlerdeki eylemlere katılmaya, örgütlenmeye ve direnişin bir parçası olmaya çağıran KGÖ Avrupa, baskısız, sömürüsüz bir hayat için mücadele etmenini önemine dikkat çekti. KGÖ Avrupa, "Devrim olmadan, trans-özgürleşme olmaz" dedi. 

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Avrupa, "Devrim olmadan, trans-özgürleşme olmaz" şiarıyla 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde ilişkin açıklama yaptı. Dünyanın her yerinde, translara yönelik şiddete karşı, yaşam hakkı ve adalet için mücadelenin büyüdüğü ve güçlendiği kaydedilen açıklamada, trans hayatların maruz kaldığı erkek egemen baskının, emperyalist küreselleşme döneminde muazzam boyutlara geçtiği kaydedildi. 

Transların yoksullaşması, seks endüstrisinin yaygınlaşması ve hem aile hem de devlet tarafından desteksiz kalması, özellikle sokağa atılan genç transların barınma sorununun arttığı kaydedilen açıklama şöyle devam etti: "Bu bir gerçek; trans hayatları kabullenmeyen, trans insanları yoksulluğa, tecride ve seks işçiliğine iten toplumda, ataerkil kapitalist düzene karşı mücadeleden vazgeçilemez. Baskısız, sömürüsüz hayat ancak toplumsal sınıfları ve cinsiyetleri kaldırdığımız bir dünyada mümkün.

Özgürlük ve adalet için iradeyi ve direnişi Ella örneğinden de görüyoruz; Ella Berlin'deki Alexanderplatz meydanında kendisin yakan göçmen bir trans kadın. Ne kadar tersi iddia edilse de, Ella'nın eylemi politiktir! Göç eden bir trans kadın olarak kendi ve başka trans insanların maruz kaldığı adaletsizliği ve şiddeti Berlin sokaklarına yansıttı. Ella, göçmenlik makamlarından iş merkezlerine günlük baskı ve alçaltmalara dayanamadığını ve artık da dayanmak istemediğini gösterdi. Özellikle translara karşı şiddet ve nefrete karşı direnişin değişik yüzlerinden birisi oldu.

Ella asla unutulmayacak. Bu yüzleri, bu hikayeleri, bu mücadeleleri ve direnişleri unutulmaz hale getirmek için beraber, sınıfsal ve ataerkil sisteme ve onunla gelişen cinsiyetçilik, heteronormatizm ve kapitalizme karşı mücadele etmek için, mücadelemizi artırmak için Komünist Gençlik Örgütü Avrupa olarak herkesi 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde kentlerdeki eylemlere katılmaya, örgütlenmeye ve direnişin bir parçası olmaya çağırıyoruz.

Yumruklarımızı ve seslerimizi yükseltelim. Komünist direnişi ifade edelim. 20 Kasım'da beraber sokağa çıkalım. Hatırlamak savaşmaktır. Nefrete inat hayatı savunacağız."