19 Nisan 2024 Cuma

KGÖ Avrupa: Diktatör defol

KGÖ Avrupa Komitesi, Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya gelişi ile ilgili yaptığı açıklamada, 28 Eylül'de Berlin'de ve 29 Eylül'de Köln'de "Faşizme geçit yok! Diktatör defol!" demeye çağırdı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya gelişi ile ilgili açıklama yaptı. "Faşizme geçit yok! Diktatör defol!" başlıklı açıklamada KGÖ, Almanya-Türkiye zirvesinin Berlin'de yapılmasının ve Erdoğan'ın Köln'de konuşabilmesinin iki ülke arasındaki stratejik ilişkiyi gösterdiğini belirtti.
 
Alman tarihine atıfta bulunan KGÖ, "Eğer Almanlar tarihlerinden bir şeyler öğrenebilmişlerse oda şudur: Tarih unutmaz. Alman tarihinde faşizm vardır. Hitler faşizminin yıkılışından 73 yıl sonra Almanlar halen bu utançla yaşıyorlar. Ve bundan 73 yıl sonra da tarih kitaplarında Diktatör Erdoğan'ın Almanya'da kırmızı halıyla karşılanması tarih kitaplarında yazılacaktır. Bu utancın Alman halkının değil de, sadece CDU-CSU-SPD hükümetinin utancı olması için sokaklarda olalım" dedi.
 
Erdoğan'ın resmi tören ile karşılanmasının dünya halkları nezdinde hiç bir anlamı olmadığı belirtilen açıklamada, resmi davetin henüz Erdoğan'ın 24 Haziran'da kendini tek adam ilan etmesinden önce yapıldığına dikkat çekildi. "Erdoğan'ın seçim öncesi daveti Merkel hükümetinin Erdoğan destekçiliğini ve insan hakları konusunda sözüm ona 'kaygıları'nın sadece lafta kaygılar olduğunu açık bir şekilde göstermişti" diyen KGÖ, buna karşı bütün tutarlı demokratları Merkel yönetimindeki CDU-CSU-SPD hükümetini protesto etmeye çağırdı.
 
28 Eylül'de Berlin'de ve 29 Eylül'de Köln'de tutarlı antifaşizmin bir örneğini yaratmaya çağıran KGÖ Avrupa Komitesi açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Ne diktatör Erdoğan'ı, ne de ikiyüzlü diktatör destekçiliği ve savaş kışkırtıcılığını kabul edeceğiz! İktidar belki bizim sesimizi duymuyor olabilir, ama biz iki gün boyunca 'Diktatör Defol' sloganını Almanya'nın bütün kentlerine, Berlin ve Köln'e taşıyacağız. KGÖ Avrupa olarak bütün enternasyonalistleri, devrimcileri, halkları ve gençleri bizinm yanımızda antifaşist mücadeleyi büyütmeye, tarih kitaplarına iki ülke zirvesi ve Erdoğan'ın Almanya ziyareti değil de, direnişimizin damgasını taşıması için sokaklara çıkmaya çağırıyoruz."