19 Nisan 2024 Cuma

KESK Kadın Meclisi: Gözaltıları serbest bırakın

Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve iki Eğitim-Sen üyesinin gözaltına alınmasını protesto eden KESK Kadın Meclisi, İstanbul ve İzmir'de yaptığı açıklamada, üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

KESK Kadın Meclisi, Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve iki Eğitim-Sen üyesinin gözaltına alınmasını İstanbul ve İzmir'de yapılan açıklamalarda protesto edildi.

İSTANBUL
KESK İstanbul Kadın Meclisi, Eğitim-Sen İstanbul 3 No'lu Şube binasında yaptığı basın çaıklamasında gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Basın metnini okuyan Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Kadın Sekreteri Seher Göğercin, salgınla birlikte eğitimde var olan sorunların üzerine yeni sorunlar eklendiğini belirtti. Göğercin, Eğitim-Sen kadın sekreterinin gözaltına alınmasının sermayeyi öne çıkaran eğitim politikalarının sonucu olduğunu dile getirdi. İktidarın salgın karşısında gerekli tedbiri almadığını ve milyonlarca eğitimci ve öğrenciyi ilgilendiren okulların açılma tarihini açıkladığını hatırlatan Göğercin, bu konu ile ilgili çalışma yürüten Eğitim-Sen'in ise hedef haline geldiğini söyledi. Göğercin, "KESK olarak demokratik, bilimsel, anadilde eğitim mücadelemizden geri adım atmayacağımızı bir kez daha tekrarlamak istiyoruz" diye belirtti.

Kadın mücadelesi ve kurumlarına saldırılarla kadın mücadelesinin durdurulamayacağının altını çizen Göğercin, Türkiye'nin birçok yerinde kadınların meydanlarda kazanımlarına karşı saldırılara direndiğini vurguladı. İktidarın İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açarak kadın düşmanı politikalarında ısrarcı olduğunu ifade eden Göğercin, "Biz KESK'li kadınlar mücadelenin bir bütün olduğunu emeğimize, kimliğimize sahip çıktığımızı bir kez daha belirtiyoruz. Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz bizimdir. Hiçbir saldırı mücadelemizde geri adım attıramaz" ifadelerini kullandı.

İstanbul KESK Kadın Meclisi olarak yönetici ve üyelerinin gözaltına alınmasını kınadıklarını belirten Göğercin, gözaltındaki üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

İZMİR
İzmir KESK Kadın Meclisi de yaptıkları yazılı açıklama ile gözaltılara tepki gösterdi. "Keyfi biçimde yürütülen hukuksuz gözaltılar ile sendikamız hedef gösterilmekte ve bir korku atmosferi yaratılmak istenmektedir" denilen açıklamada mücadeleye devam mesajı verilerek, gözaltıların derhal serbest bırakılması istendi.