25 Nisan 2024 Perşembe

KESK İzmir Kadın Meclisi: Sokaktayız

KESK İzmir Kadın Meclisi, 25 Kasım dolayısıyla açıklama yaptı, erkek egemen sistemin tüm saldırılarına karşı sokakta olmaya devam edeceklerini vurguladı. 

KESK İzmir Kadın Meclisi, "Yaşamı savunuyoruz, 25 Kasım'da alanlardayız" şiarıyla Karşıyaka Çarşı'da açıklama yaptı.

Kadınlar, "Vardık, varız, var olacağız", "İstanbul Sözleşmesi uygulansın", "Kadın cinayetleri politiktir", "Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz" dövizlerini taşıdı, sloganlar attı.

İşten çıkarılan kamu emekçileri yaptıkları konuşmalarda, "Son arkadaşımız geri dönene kadar biz burada olmaya devam edeceğiz. KESK'li kadınlar olarak Kasım ayını kadına yönelik şiddetle mücadele ayı olarak planladık. Şiddet her yerde uygulanmaya devam ediyor. Biz de dayanışmayla iyi hissediyor ve güç alıyoruz. Hep birlikte mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Açıklamayı Ebru Dinçel, Zeliha Danyeli okudu. Açıklamada, pandemi sürecinde kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekildi.

'SOKAKLARDAYIZ...'
Açıklamada şunlar belirtildi: "Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki binlerce yıllık erkek egemen sömürü düzenine karşı sokaklardayız. Sermayeye, ranta, savaşa aktarılan bütçe hakkımıza sahip çıkmak için sokaklardayız. Fetvalarıyla ne giyeceğimizi, ne söyleyeceğimizi, nasıl yaşayacağımızı buyur ederek bize sınır çizenlere karşı sokaklardayız. İstanbul Sözleşmesi yaşatır demek için sokaklardayız.

Her türlü yasağa ve baskıya rağmen 'susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz' demek için sokaklardayız. Binbir emekle elde ettiğimiz kazanımlarımıza ve haklarımıza sahip çıkmak için sokaklardayız. Bir kişi daha eksilmemek için sokaklardayız. 'Ev işi kadın işidir' diyen ataerkiye karşı bakım hizmetlerinin toplumsallaştırılması için sokaklardayız. İşsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe, gericiliğe, tacize, tecavüze, istismara, katliamlara ve savaşlara karşı yaşamımızı savunmak için sokaklardayız. Hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak alacağımızı evde, işte, sokakta, cezaevinde, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımız biliyoruz ve vazgeçmiyoruz."