24 Nisan 2024 Çarşamba

Kayınbiraderi tecavüz etti, kocası katletti

Fatma Altınmakas'ın, kocası Kazım Altınmakas tarafından katledildi. Fatma'nın, kocasının kardeşi Sinan Altınmakas'ın tecavüzüne uğramasının ardından katledildiği öğrenildi.

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde yaşayan Fatma Altınmakas, evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından 14 Temmuz'da katledildi. Fatma, ailesi tarafından alınarak Patnos ilçesine bağlı Özdemir köyünde defnedildi.

İşlediği cinayetin ardından gözaltına alınan Kazım Altınmakas ise, "Kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

KARAKOLA ŞİKAYET ETTİ
Fatma'nın, kocasının kardeşi Sinan Altınmakas tarafından tecavüze uğradığı için katledildiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haber göre, kocasıyla birlikte 12 Temmuz'da Malazgirt Jandarma Karakolu'na giden Fatma, Sinan Altınmakas hakkında şikayetçi oldu. Fatma, iki gün sonra kocası Kazım Altınmakas tarafından katledildi.

KARDEŞİ: ŞİKAYETTEN 2 GÜN SONRA KATLİAM GERÇEKLEŞTİ
Fatma'nın kardeşi Mir Bedirhan Ayaz, Sinan Altınmakas'ın tecavüzüne uğradığını söylediği ablasının eşi ile birlikte karakola gidip şikayetçi olduklarını aktardı.

Şikayet sonrası Sinan Altınmakas'ın gözaltına alınığını ancak iki gün sonra bırakıldığını aktaran Ayaz, "Kardeşime eşi olan Kazım Altınmakas'la birlikte karakola gitmeleri ve suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini söyledim. S.A.'nın 2 gün sonra serbest bırakılmasını anlayabilmiş değilim. S.A'nın serbest kalmasından sonra bu katliam gerçekleşiyor" dedi.

Sinan Altınmakas'ın daha önce kardeşini öldürdüğünü söyleyen Ayaz, "Böylesi bir insanın bu olayı yapmaması için bir neden yok" diye konuştu.

SORUMLUSU TEK KİŞİ DEĞİL
Ayaz, ablasının katledilmesinin sorumluluğunun sadece bir kişi ile sınırlı olmadığını da vurguladı. Ayaz, "Bireysel olarak bizzat bu fiili gerçekleştiren bir kişi olabilir ama bu işin temelinde bir toplumsal baskı vardır" ifadelerini kullandı.

Ayaz, şöyle devam etti: "Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerinin politik olduğunun altını çizmekte fayda var. Toplumdaki kadın bakışı nedeniyle bir kadın haksızlığa uğradığında, sesini haykırdığında bu durum onun ölümüne sebep olur. Kadın üzerinde toplumsal ve politik bir baskı söz konusu."

Kadına karşı zihniyet aşılmadığı müddetçe kadın cinayetlerinin önüne geçilemeyeceğini dile getiren Ayaz, yaşanan bütün kadın cinayetlerinin politik olduğunu, erkek egemen zihniyete karşı kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.