28 Mart 2024 Perşembe

Karantinada tehdit edenlere uzaklaştırma kararı

Kaldığı karantina yurdunda tacize ve tehditlere maruz kalan ODTÜ Araştırma Görevlisi Ayşegül Aksoy'u tehdit eden kişiler hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait Bursa'daki Emirsultan Erkek Öğrenci Yurdu'nda önce tacize ardından tehdide maruz kalan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Araştırma Görevlisi Ayşegül Aksoy, 14 günlük karantina süresinin dolması üzerine Ankara'ya gitti. Aksoy, taciz ardından kendisini tehdit eden kişilere ilişkin dün şikayette bulundu.

MA'da yer alan habere göre dün saat 23.00 sıralarında polis tarafından aranarak, şikayetinin işleme alınacağı bilgisi verildiğini aktaran Aksoy, maruz kaldığı durumla ilgili ifadesinin alındığını söyledi. İfadesinde 6284 Sayılı Koruma Kanunu'nun uygulanması talebini tekrarladığını belirten Aksoy, "Ama geçiştirdiler. İfadeyi verdiğimde de şöyle bir şey oldu. Şikayetçi ve ifadeyi alan herkesin tutanakta imzasının bulunması gerekirken, benimkini öyle yapmadılar. Sadece benim imzamın olduğu ifade tutanağı tutuldu" dedi.

UZAKLAŞTIRMA KARARI
Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi'nin (ŞÖNİM), kendisini tehdit eden kişiler hakkında uzaklaştırma kararı verilmesi için dün polis ve Bursa Barosu avukatlarını aradığını, ancak buna rağmen sorumlular hakkında işlem yapılmadığını ifade etti. Aksoy, karantinadan çıkması ardından ŞÖNİM'in sorumlular hakkında uzaklaştırma kararı, kendisi hakkında da koruma kararı alındığı bilgisi verdiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?
ODTÜ Araştırma Görevlisi Ayşegül Aksoy, 12 Mart'ta ders vermek için gittiği Finlandiya'dan, 24 Nisan'da tahliye uçağıyla geri döndü. Bursa'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait Emirsultan Erkek Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alınan Aksoy, bulunduğu odanın karşısında kalan bir erkeğin tacizine uğradı. Aksoy, durumu bildirdiği polislerin kendisine “karantina bitince şikayet edebilirsin" dediğini söyledi. Ardından kendisine taciz eden kişinin odasının değiştirildiği sırada, koridora çıkarak üzerinde psikolojik baskı oluşturdukları için haklarında şikayetçi olduğu diğer üç odada kalan erkekler tarafından sözlü taciz ve tehditlere maruz kaldı.