19 Nisan 2024 Cuma

Karakola başvuran Ceylan Akpolat evinde ölü bulundu

Ağrı'da aile içi şiddete maruz kalan ve gittiği İlçe Jandarma Karakolu'dan evine gönderilen Ceylan Akpolat, evinde asılı bulundu. Şiddet uygulayan kocası ve kocasının babasına ise sadece para cezası kesildiği öğrenildi.

Ağrı'nın Hamur ilçesi Süleyman (Silêman kombet) Kümbet köyüne bağlı Aşağı Yurt (Şirik) mezrasında, aile içi şiddete maruz kaldığı için İlçe Jandarma Karakolu'na başvuran Ceylan Akpolat, evinde asılı bulundu. Olay sonrası gözaltına alınan kocası ile eşinin babası ise ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre; 3 çocuk annesi Akpolat, 8 Mayıs'ta evinin bir odasında asılı bulundu. Sürekli aile içi şiddete maruz kaldığı ifade edilen Akpolat'ın 5 Mayıs'ta İlçe Jandarma Karakolu'na başvurarak, şikayetçi olduğu belirtildi. Akpolat'ın, koruma tedbiri uygulanmadan evine gönderildiği ve şiddet uygulayan kocası ve kocasının babasına da sadece 10 bin TL para cezası kesildiği öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Akpolat'ın şüpheli ölümünü Meclis'e taşıdı.