28 Mart 2024 Perşembe

Kadınlardan Gökçen Ocak için eylem

Gülsuyu Heykeli önünde bir araya gelen kadınlar, eşinin amcası tarafından sistematik tacize maruz kalan ve tehditler alan Gökçen Ocak için eylem yaptı. Kadınlar, erkek adalet değil gerçek adalet istediklerini haykırdı.

Kartal ve Maltepe Kadın Dayanışması, Gülsuyu Mahallesi'nde yaşayan ve eşinin amcası tarafından sistematik tacize uğrayan Gökçen Ocak için dün akşam saatlerinde eylem yaptı.

"Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz" pankartıyla Gülsuyu Heykel önünde bir araya gelen kadınlar, halka yönelik konuşmalarda tacizi teşhir etti. Gökçen Ocak'ın aylardır eşinin amcası tarafından tehdit ve tacizlere maruz kaldığını belirterek sosyal medyadan yardım çağrısı yaptığını kaydeden kadınlar, "13 Nisan'da kayınvalidesi eşinin amcasının oğlu tarafından vurulan Gökçen Ocak, o tarihten itibaren tehditlere ve çekilen videoda görüldüğü gibi tacize maruz kalıyor. Defalarca şikayet etmesine rağmen, olay aile içi kavga denilerek, taciz ve tehdit boyutu kapatılmaya çalışılarak zanlı serbest bırakılıyor" dedi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Eril yargının şiddet, taciz ve tecavüz faillerini cezasız bırakması ve katillere verilen iyi hal indirimleri, şiddet tehdidi altında yaşam süren kadınlara yenilerini ekliyor. Biz kadınlar, fiillere bu denli cesaret verenin cezasızlık politikaları olduğunu biliyoruz ve Gökçen Ocak'ın yanındayız."

Eylem, "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarıyla sona erdi.