27 Nisan 2024 Cumartesi

Kadınlar Leyla Güven için haykırdı: İrademizdir, teslim alamayacaksınız 

Beşiktaş'ta Leyla Güven için açıklama yapan kadınlar, "İrademizi de gücümüzü de teslim alamayacaksınız" dedi.

HDP Kadın Meclisi, HDK Kadın Meclisi ve TJA, milletvekilliği düşürülen Leyla Güven'e destek için Beşiktaş İskelesi'nde basın açıklaması yaptı.

SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş, HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut'un katılımıyla gerçekleşen eylemde, "Berwedane Jiyane", "Direne direne kazanacağız", "Jin, jiyan, azadi", "Asla teslim olmayacağız" yazılı dövizlerle Leyla Güven'in fotoğrafları taşındı.

HDP İstanbul Kadın Sözcüsü Pınar Türk, AKP/MHP Saray iktidarının salgınla mücadele etmek, halk sağlığını düşünmek yerine HDP'ye saldırdığını kaydetti. Türk, "Sokaklarda, mecliste, her yerde direnmeye devam edeceğiz" vurgusu yaptı. 

UĞURLU: MESAJINIZI OKUDUK, MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ
HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, Leyla Güven'in kadın özgürlük mücadelesinde öncü olduğu için seçildiğini kaydetti. Leyla Güven'e saldırıyı tüm kadınlara yönelik bir darbe olarak yorumlayan Uğurlu, "Şu an milyonlarca kadını tutukladınız Leyla Güven şahsında. Mesajınızı çok iyi okuduk, mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

AKTAŞ: DAHA FAZLA İRADEMİZLE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Pandemi sürecinde iktidarın kadınların, emekçilerin, işçilerin kazanılan haklarına saldırdığına dikkat çeken SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş da, bu haksızlıklara ses çıkaranların hedef alındığını kaydetti. Aktaş, şöyle devam etti: "Biz biliyoruz ki bundan sonraki süreçte de daha fazla irademize sahip çıkarak birlikteliğimizi güçlendireceğiz. Leyla Güven'in yanındayız."

ÇUBUK: KADIN İRADESİ TESLİM ALINAMAZ
Kadınların Kurtuluşu'ndan Burcu Gül Çubuk ise sürekli eylem yapılan Kartal meydanında Leyla Güven için yaptıkları açıklamada polisin saldırdığını hatırlattı. Bunun "Kürt kadınlarıyla yan yana olamazsınız" mesajı olduğunu vurgulayan Çubuk, "Bilinsin kadın iradesi teslim alınamaz. Bilinsin hepimiz Leyla Güven'iz."

HOŞER: KÜRT KADINLARIYLA DAYANIŞMAYA DEV EDECEĞİZ 
Bir grup bağımsız feminist adına Firdevs Hoşer konuşma yaptı. Hoşer, erkek egemen sistemin kadınların ne kadar direngen olduğunu bildiği için saldırdığını vurguladı. Hoşer, "Biz Kürt kadınlarıyla dayanışmaya devam edeceğiz" dedi ve Güven'i selamladı. 

'İRADEMİZİ DE GÜCÜMÜZÜ DE TESLİM ALAMAYACAKSINIZ' 
Basın metnini okuyan Arzu Fırat, Leyla Güven'in yaşamını kadın ve Kürt halkının özgürlüğüne feda ettiğini kaydetti. "Mücadele arkadaşımız ilan Leyla Güven'e yapılan bu saldırılar ile ne kadının iradesini ne de gücünü teslim alamayacaksınız" diyen Fırat, demokrasinin büyümesi adına tüm kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.