7 Mayıs 2024 Salı

Kadınlar İzmir'den iktidara seslendi: Kadın düşmanı politikalardan vazgeçin

İktidarın kadın düşmanı politikalarını protesto eden Kadınlar Birlikte Güçlü, gözaltındaki kadınların derhal serbest bırakılmasını istedi.

İzmir Konak'ta bir araya gelen Kadınlar Birlikte Güçlü, iktidarın kadın düşmanı politikalarını protesto etti.

"Kadınlar birlikte güçlü" pankartının açıldığı eylemde Besriye Tekgür ve Meryem Yıldırım, Diyarbakır ve Antep'te yapılan operasyonda çok sayıda kadının gözaltına alındığını hatırlattı. Tekgür ve Yıldırım, gözaltına alınan kadınların susmayan muhalif kadınlar olduğunun altını çizdi.

"İktidar kadınlardan korkuyor ve dolayısıyla sindirme politikalarının merkezine kadınlar ve kadın kazanımlarını almaya başladı" diyen Tekgür ve Yıldırım, kadın özgürlük mücadelesinin uzun zamandır iktidarın hedefinde olduğunu kaydetti.

Tekgür ve Yıldırım, "İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini ve çocuk istismarının affını gündeme alan iktidar, bir yandan da buna itiraz eden direnen kadınlara politik şiddet uygulayarak etkisiz kılmaya çalışıyor. Biz kadınlar tüm baskılara rağmen her gün kadın katledilen bu ortamda İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz. Çocuk istismarının affına hayır diyoruz" dedi.

Gözaltında kadınların derhal serbest bırakılmasını isteyen Tekgür ve Yıldırım, şöyle devam etti: "İktidar binlerce kadının tutsaklığına, katliamına, yargılanmalarına, tacize uğramasına ve tecavüzün artmasına yol açan politikalarından vazgeçmeli diyoruz."