3 Mayıs 2024 Cuma

Kadınlar 25 Kasım'da Kadıköy'de

25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım'da Kadıköy'de eylem yapılacağını duyurdu, tüm kadınları sokaklara çağırdı.

Çok sayıda kadın örgütünün oluşturduğu 25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin açıklama yaptı. Platform, "Mirabel kardeşlerin yükselttiği mücadeleyi örüyor, özgür ve eşit bir yaşam için sesimizi yükseltiyoruz" diyerek, tüm kadınları 25 Kasım günü sokaklarda olmaya çağırdı.

Platformun yaptığı açıklama şöyle: "Dünyanın dört bir yanındayız; Latin Amerika'dan Tunus'a, Polonya'dan Suriye ye, Türkiye'den Hindistan'a, Rusya'dan Irak'a, Lübnan'a ve Pakistan'a büyük bedellerle haklarımız, hayatlarımız ve kazanımlarımız için mücadele ediyoruz. Direnişi erkeklerin ve devletlerin çizdiği sınırları aşan Mirabel kardeşlerin yükselttiği mücadeleyi örüyor, özgür ve eşit bir yaşam için sesimizi yükseltiyoruz.

Sevgili kadınlar; erkek şiddeti katlanarak devam ediyor. Erkek iktidar, pandemide kadın düşmanlığının, LGBTİ+ fobinin ve erkek egemenliğinin her türlü maskesini takarak kadınlara saldırmayı sürdürüyor.

Bir yandan, esnek çalışmayı dayatarak bizi ve emeğimizi görünmez kılmak için pandemiyi fırsata çevirme gayreti içindeyken; bir yandan da artan erkek şiddetini cezasızlıkla ödüllendiriyor. Kadın katliamlarını, nefret suçlarını değil onu engelleyecek kazanımlarımızı ve mücadelemizi hedef alıyor."