20 Nisan 2024 Cumartesi

'Kadın iradesi teslim alınamaz'

Avrupa SKB ve Avrupa Kadın Dayanışması, sosyalistlerin gözaltına alınmasına dair yaptıkları açıklamada, sosyalistlere yönelik saldırılara karşı dayanışmanın büyütülmesi istendi. 

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Avrupa Kadın Dayanışması (AKD), yaptıkları açıklamalarda, sosyalistlere yönelik gözaltı komplosunu protesto etti. Açıklamalarda, "Kadın iradesi teslim alınamaz, gözaltına alınan sosyalistlere özgürlük" denildi.

Avrupa SKB açıklamasında, "Faşist Saray rejimi teslim alamadığı sosyalistleri baskı ve gözaltılarla sindirmeye gözdağı vermeye çalışıyor. Kadınların erkek şiddetine karşı mücadelesinde gasp edilmeye çalışılan İstanbul Sözleşmesi sokak hareketi henüz sürerken sosyalist kadınların hedef olması, kadınların mücadelesinin önünü kesmek amaçlıdır. İşçi ve emekçiler, Kürt halkı ve tüm ezilen kesimler her yeni günde faşist rejimin saldırıları ile karşı karşıyadır. Eşit ve özgür bir yaşam için mücadele eden ve bir çok kez bedel ödeyen devrimci sosyalistler tüm saldırılara rağmen mücadelelerini büyük bir özgürlük tutkusuyla sürdürecek ve büyüteceklerdir. SKM ve ESP'ye yönelik yapılan gözaltı saldırısına karşı tüm kadınları protesto etmeye ve kadın dayanışmasının mücadeleci gücü ile onları sahiplenmeye çağırıyoruz. Mücadele ederek kazanacak, birleşik kadın mücadelesi ile saldırıları püskürteceğiz" ifadelerini kullandı. 

AKD: GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILSIN
SKB Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, TJK-E Avrupa Kürt Kadın Hareketi, Yeni Kadın,  ADKH Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, MHK Mezopotamya Halk Kongresi Kadın Kolları, Yaşanacak Dünya, PKAN Platforma Kurden Anatoliya Navin, FEDA Demokratik Alevi Federasyonu,  SYKP Avrupa Kadın Meclisleri'nden oluşan Avrupa Kadın Dayanışması (AKD) açıklama yaparak gözaltına alınan sosyalistlerin serbest bırakılmasını istedi. 

Açıklamada, "Bizler Avrupa’da bulunan Türkiyeli, Kürdistanlı kadınlardan oluşan, Avrupa Kadın Dayanışması olarak, SKM-ESP PM üyesi Çiçek Otlu, SKM’inden Selver Orman, İlke Başak Baydar, Ezgi Bedel, Gözde Sivaslıoğlu ve tüm gözaltındaki sosyalistlerin derhal serbest bırakılması için mücadeleden yana tüm halklarımızı, kadınları duyarlı olmaya çağırıyoruz" denildi.