26 Nisan 2024 Cuma

'Kadın düşmanı AKP'ye oy vermeyeceğiz'

Yaşamak İstiyoruz eyleminde konuşan Ezgi Bahçeci, "Biz kadınlar; kadın düşmanlarına, kadın katillerine oy vermeyeceğiz" dedi.
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, her ayın 11'inde yaptığı kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüze karşı "Yaşamak İstiyoruz" eyleminin 29.sunu Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda gerçekleştirdi.
 
Eylem öncesi bildiri dağıtan sosyalist kadınlar daha sonra basın açıklaması yapıldı. "Yaşamak istiyoruz" pankartını açan sosyalist kadınlar, "Mayıs ayında 37 kadın katledildi", "16 yıllık AKP iktidarında 14 bin 293 kadın katledildi", "Özsavunma hakkımız engellenemez" dövizlerini taşıdı. "Kadın cinayetleri politiktir", "Katledilen kadınlar isyanımızdır", "Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz", "Jin jîyan azadî" sloganlarının atıldığı eyleme HDP İstanbul Milletvekili Adayı Sema Uçar ile ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk destek verdi.
 
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Ezgi Bahçeci, AKP hükümetinin iktidara geldiği günden beri kadın düşmanı politikalarıyla kadınların yaşam alanlarına müdahale ettiğini söyledi. "Biz bulunduğumuz her yerde kadınları katleden, adalet önünde adil yargılama yapmayan iktidarı teşhir etmeye devam edeceğiz" diyen Bahçeci, katledilen kadınlar başta olmak üzere tacize, tecavüze uğrayan kadınlar için adalet istemeye devam edeceklerini vurguladı.
 
AKP iktidarının 16. yılında 14 bin 293 kadının katledildiğini hatırlatan Bahçeci, "Biz kadınlar yaşamlarıza, hayatlarımıza dönük saldırılara karşı direndiğimiz için cezalandırılıyoruz. Erkek yargı istediği kadar katledenlerin yanında dursun biz adalet istemekten, kadın dayanışmamızı büyütmekten vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.
 
Bahçeci konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sadece katledilen kadınlar için değil işlerini geri isteyen flormar işçilerininde sesi olacağız. Ankara'da sokak ortasında polis tarafından yumruklanan kadınlarında yanında olacağız. Adaletti getirene kadar mücadele edeceğiz."
 
AKP hükümeti 16 yıllık iktidarının ardından tekrar kadınlardan oy istediklerini belirten Bahçeci, "Biz kadınlar; kadın düşmanlarına, kadın katillerine oy vermeyeceğiz. Bizi hayattın içerisinde silikleştirmek tek bir kalıba sokmak isteyenlere inat tüm renklerimizle sokaklarda kampüslerde olmaya devam edeceğiz" dedi.