6 Mayıs 2024 Pazartesi

Feministler Dina'nın davasına katılım çağrısı yaptı

Karabük Üniversitesi öğrencisi Dina'nın katledilmesine ilişkin davanın üçüncü duruşması 29 Nisan günü Karabükte görülecek. Dina İçin Feministler duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

Dina İçin Feministler, 29 Nisan günü Karabük'te görülecek duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

Karabük Üniversitesi öğrencisi Gabonlu Dina bir yıl önce katledildi. Dina'nın katledilmesine ilişkin davada bugüne kadar iki duruşma görüldü. Dina'yı katleden erkeğin tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması 29 Nisan Pazartesi günü saat 11.40'ta Karabük'te görülecek.

Dosya kapsamında sadece bir erkeğin tutuklu olduğuna dikkat çeken feministler, Dina'nın ölümü ile ilgili olduğunu düşündükleri diğer kişilerin soruşturma kapsamı dışında tutulduğuna dikkat çekti.

24 Ocak'ta görülen ikinci duruşmada Dina İçin Feministler'den avukatlar ile hakim ve katil erkeğin avukatları arasındaki "Karabük'te ırkçılık vardır-yoktur" tartışması yaşandığını hatırlatan feministler, Karabük'teki göçmen öğrencilerle ilgili ırkçı haberler yayınlandığını, Afrikalı-siyah öğrencilerin hedef alındığını ve linç girişimine varan saldırılarla yaşandığını kaydetti.

29 Nisan günü görülecek 3'üncü duruşmaya katılım çağrısında bulunan Dina İçin Feministler, "Bizler ne Dina'yı ne de Dina davası sürecinde tanıdığımız, yol arkadaşlığı yaptığımız Afrikalı göçmen öğrencilerin yalnız olmadığını göstermek için yine Karabük'te olacağız. 29 Nisan 11.40'ta görülecek 3. duruşmada daha kalabalık olmak için, tüm kadınları bizimle birlikte Karabük'e gelmeye çağırıyoruz" dedi.