3 Mayıs 2024 Cuma

İzmir'de ÖGK, Eda Akın'a yapılan işkenceye tepki gösterdi

İzmir'de ÖGK üyeleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yaptıkları ajitasyon konuşmasında "Bugün evli olduğu kadına sistematik bir şekilde işkence eden Mert Akın, kadınlar sayesinde, kadın mücadelesiyle gözaltına alındı ve tutuklandı" dedi.

İstanbul Sancaktepe'de iki çocuk annesi Eda Akın, kocası Mert Akın tarafından şiddet ve işkence gördü. Mert Akın, bir bıçağı ısıtarak bütün gece genç kadının vücuduna bastırarak işkence yaptı.

Eda Akın'a işkence yapan Mert Akın'ın tutuklanması için sosyal medyada #mertakıntutuklansın etiketi eylem yapıldı. Kadınların tepkisi üzerine Mert Akın gözaltına alındı ve tutuklandı.

İzmir'de Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyeleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde stant açarak bildiri dağıtımı yaptı. Bildiri dağıtımı sırasında yapılan konuşmada "Bugün evli olduğu kadına sistematik bir şekilde işkence eden Mert Akın, kadınlar sayesinde, kadın mücadelesiyle gözaltına alındı ve tutuklandı. Erkek adaletin sağlanmadığı bir yaşamda kadınlar kendi adaletini yani gerçek adaletini sağlamaya devam edecektir" denildi. AKP iktidarının kadınlara saldırdığı ve gözaltına aldığı ifade edilen konuşmada, kadınların iktidardan korkmadığı vurgulandı. Konuşmada, "Bugün erkek egemen devletinin bu korkusu bizlerin büyüyen özgürlük mücadelemizden geliyor ve korkmaya devam etsinler çünkü; kadınlar Gülistan Doku nerede? demeye, Nadira Kadirova'ya ne oldu demeye devam edecekler ve yarattıkları bu sistemi altüst ederek mücadele etmeye devam edeceğiz" diye belirtti.