24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de KBG: İsyanımızı birlikte büyütmeye devam edeceğiz

HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonunda 15 kadının hukuksuzca gözaltına alındığını vurgulayan KBG, İzmir'de yaptığı eylemde derhal kadınların serbest bırakılmasını istedi. Erkek egemen sistemin tüm aygıtlarıyla kadınlara saldırdığı vurgulanan eylemde, buna karşı kadınların birbirlerinden güç alarak ilerleyeceği kaydedildi.

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik siyasi soykırım operasyonuna tepki gösterdi. Konak İskele Meydanı'nda, Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde biraraya gelen kadınlar, gözaltına alınan 15 kadının derhal serbest bırakılmasını istedi.

'ERKEK EGEMEN SİSTEM KADINLARA SALDIRIYOR'
Basın metnini Didar Gül ve Mehtap Alişan okudu. AKP-MHP iktidarının çatışma dili ve kutuplaştırma siyaseti üzerinden haksız, hukuksuz politikalarını gündemleştirip, meşrulaştırıp kendi adaletsiz düzenini inşa ettiğini belirten Gül, bir bütün erkek egemen sistemin örgütlediği şiddet, baskı ve yıldırma sarmalı ile kadınlara saldırdığını söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de 1990'lı yıllardan beri farklı biçimlerde devam eden özel savaş politikalarının her gün kendini yeniden gösterdiğini dile getiren Gül, "Dün sabah İzmir'de 15 kadın arkadaşımız kadın çalışması yürüttükleri için hukuksuzca göz altına alındı. İstanbul'da kadın mücadelesi yürüten arkadaşımız koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen hala gözaltında. Görüldüğü gibi çabası 'Kadın cinayetlerini, kadına yönelik her türlü şiddeti,tecavüzü, tacizi,cinsiyet eşitsizliğini nasıl en aza indiririm, ne gibi önlemler alırım' yönünde değil tabii ki" dedi.

'KADIN MÜCADELESİ ENGELLENEMEZ'
Mehtap Alişan da kadın mücadelesi yürütenlere ve kadın kurumlarına yönelik saldırılara karşı direnişi sürdüreceklerini kaydetti. "Biz kadınlar, erkek egemen zihniyetin kirli oyunlarını bozmaya da, isyanımızı gün geçtikçe birlikteliğimizle büyütmeye de devam edeceğiz" diyen Alişan, tüm çabalarının hayal ettikleri ekolojik, eşitlikçi, adil bir yaşamı ilmek ilmek örmek olduğunu vurguladı.

Alişan, şöyle devam etti: "Bize zorla dayatılan bir yaşamı değil kolektif akılla hep birlikte yan yana, kol kola kuracağımız, ortak sözümüzü söyleyeceğimiz bir yaşamın sevdalıları ve aktivistleriyiz. Gözaltılarınızla, tutuklamalarınızla bizi durduracağınıza inanıyorsanız şimdiden kaybeden taraftasınız. Alanlarda attığımız her sloganın arkasındayız. Yaşam bizimse karar da bizim. Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz. Kadın mücadelesi engellenemez, her yerdeyiz."

Eylem, "Kadın mücadelesi engellenemez" sloganıyla sona erdi.