3 Mayıs 2024 Cuma

İstanbul'da Şule Çet İçin Adalet Buluşması gerçekleştirildi

İstanbul'da genç kadınlar, Şule Çet ve erkeklerin katlettiği tüm kadınlar için adaletin sağlanması amacıyla bir araya geldi.
Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in 15 Mayıs günü görülecek duruşması için oluşturulan Şule Çet Adalet Komisyonları İstanbul buluşmasını gerçekleşti.
 
Buluşmaya çok sayıda genç kadın katıldı ve "Mahkeme sürecinde neler yapabilir?" başlıklı atölye gerçekleştirildi. Kadınların mahkemeye kadar neler yapabileceği tartışıldı.
 
Şule Çet İçin Adalet Komisyonları'ndan Nazlı Yöyler yaptığı konuşmada, "Bizi bugün bir araya getiren Şule Çet ve diğer katledilen kadınlar için adalet arayışımızdır. Şule Çet'in katledilmesi ve mahkeme tarafından yapılan adaletsizlik bize şuan ki yargının tamamıyla erkeği koruduğunu gösterdi. Bunu diğer mahkemelerde de gördük. Bu adaletsizliğe karşı bir şeyler yapma isteği, adalet istiyoruz talebini yükseltme ihtiyacı her birimiz için uyandı. Bir şeyler yapmalı, adaleti kadınlar sağlamalı, Türkiye ve dünyanın her yerinde her gün gerçekleşen sayısız katliamlara sessiz kalmamalıydık. Bu amaçla bugün adalet isteği ile bir aradayız. Sosyal medyadan başlattığımız Adalet Komisyonları başvuru kayıtlarına Türkiye'nin her yerinden ses verildi. Bu adaletsizlik karşısında Kadın Adaletini sokakta, kampüste, hayatın her yerinde sağlayabileceğimiz şuan somut önümüzde duruyor" dedi.
 
Yöyler, "Bizlerin bu adaletsizliğe karşı bir araya gelmesi, bir gücü açığa çıkarıyor. Eğer mahkemeler adaleti sağlayamıyorsa kadın adaletini bunlara gösterelim. Eğer mahkemeler adaleti sağlayamıyorsa kadın adaletini bunlara gösterelim. Şule'nin mahkemesi 15 Mayıs'ta ve biliyoruz ki bu mahkemeye Adalet Komisyonlarının kitlesel katılımı mahkeme sürecini tamamen değiştirecektir. Bizim o gün mahkeme önünde, sokaklarda Şule Çet için Adalet çığlığımız, dalga dalga büyüyerek, Şule'ye ulaşacaktır" diyerek kadın dayanışmasının altını çizdi.
 
Dava sürecinde İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Çanakkale ve birçok kentte toplu afiş, sticker, bildiri dağıtımı ve Şule Çet tişörtleri ile merkezi yürüyüşler yapılacağı, özsavunma atölyelerinin gerçekleşeceği belirtildi. Sokakta ve kampüslerde Şule'yi görünür kılmak için "Şule İçin Yaz" çamışmasının düzenleneceği ve farklı çalışmalar ile bunun yaygınlaştırılacağı kaydedildi. 15 Mayıs'taki mahkemeye farklı illerden kitlesel katılım sağlanıp mahkemeye kadınlar ile gidilmesine kararı alındı.