2 Mayıs 2024 Perşembe

İstanbul'da 'Kadın mücadelesi her yerde' kampanyasının startı verildi

HDP İstanbul Kadın Meclisi, Kadıköy'de yaptığı açıklama ile "Kadın Mücadelesi Her Yerde" adıyla başlattığı kampanyanın startını verdi, "Kadınlar size boyun eğmeyecek" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi, Kadıköy İskele Meydanı'nda açıklama yaparak "Kadın Mücadelesi Her Yerde" adıyla bir ay sürecek kampanyanın startını verdi. 

Kadıköy Eminönü İskelesi'nde yapılan açıklama ile çalışmanın startı verildi. HDP Milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun'un katılımı ile gerçekleşen açıklamada, "İstismara, infaza, kayyıma karşı biz varız. Kadın mücadelesi her yerde" pankartının açıldığı, "Eşbaşkanlık mor çizgimizdir", "Kadın düşmanı infaz yasası", "İstismarın affı olmaz" yazılı dövizler taşındı.

DAĞ: SİZİN SONUNUZU KADINLAR GETİRECEK 
Söz alan HDP Milletvekili Dersim Dağ, tüm dünya pandemi ile uğraşırken iktidarın kazanılan kadın haklarıyla savaştığını kaydetti. Yeniden gündeme gelen istismar yasasına dikkat çeken Dağ, iktidara seslendi ve şunları söyledi: "Biz kadınlar diyoruz ki istismarı affı olmaz. Rosa kapatılır, dernek üyeleri tutuklanır ama kadın mücadelesi devam eder. Kadınlar size rahat ettirmez, size boyun eğmez. Sizin sonunuzu kadın mücadelesi getirecek. Kadın, yaşam, özgürlük."

TOSUN: SARAYLARA, SALTANATLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ 
HDP Milletvekili Remziye Tosun ise Kürtçe konuştu. Tosun, şu ifadeleri kullandı: "Biz kadınlar çokça zorluk ve zahmet içerisinde yaşıyoruz. AKP/MHP iktidarı belediyelerimize kayyum atadı eşbaşkanlığı kaldırdı. Ama biz diyoruz ki eşbaşkanlık mor çizgimizdir. Ne olursa olsun saraylara saltanatlara boyun eğmeyecek, 'çok yaşa padişahım' demeyeceğiz."

'DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ' 
Basın metnini HDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Beser Çelik okudu. İktidarın saldırılarının tek amacının kadınlara biat ettirmek olduğunu söyleyen Çelik, "Ancak unuttukları bir şey var ki biz kadınlar, geçmişte olduğu gibi eşit, özgür bir yaşam için direnmeye ve mücadele etmeye daha kararlı ve güçlü devam edeceğiz" dedi.

Tüm kadınlara dayanışma çağrısı yapan Çelik, "HDP Kadın Meclisleri olarak hep birlikte kayyuma karşı, istismara karşı, infaz yasasına karşı, kadına yönelik şiddete karşı; Mecliste, sokakta, mahallede, evde, meydanlarda, fabrikalarda, atölyelerde ve kentlerin her noktasında mücadele halinde eylem ve örgütlenme halinde olacağız."

Eylem alkış ve zılgıtlarla sona erdi.