4 Mayıs 2024 Cumartesi

İstanbul'da 25 Kasım çalışmalarının startı verildi

HDP İstanbul Kadın Meclisi, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yaptığı açıklama ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerinin startını verdi. Yapılan konuşmalarda, kadınların özgürlük çizgisinden vazgeçmeyeceklerinin altı çizildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerinin startını verdi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda tutuklu kadın siyasetçilerin, erkek-devlet şiddeti sonucu yaşamını yitiren kadınların fotoğraflarının taşındığı, Kürtçe ve Türkçe "Erkek devlet şiddetine karşı mücadeledeyiz" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve Hüda Kaya ile çok sayıda kadın katıldı.

BULUT: TÜM DÜNYADA ALANLARDAYIZ
Eylemde konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, mücadelenin birliktelikte ve dayanışma ile büyütüleceğini vurguladı. Bulut, "Biz kadınlar 8 Mart'lardan, 25 Kasım'lara alanlardayız. İstanbul Sözleşmesini kaldırmak isteyenlere karşı alanlardayız. Yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada" dedi.

GÜLÜM: ÖZGÜRLÜK ÇİZGİSİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ise hapishanede bulunan kadın siyasileri işaret etti ve demokrasinin, özgürlüğün kadınlarla geleceğini kaydetti. Erkek-devlet şiddeti sonucu katledilen kadınları hatırlatan Gülüm, özgürlük çizgisinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. 

'MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYORUZ'
Basın metnini okuyan Kadın Meclisi Sözcüsü Beser Çelik, erkeklerin iktidarın kadın düşmanı politikalarından güç aldığını söyledi. Çelik, "Hukuk kadın yönelik şiddeti önlemeyi değil, failleri korumayı esas almıştır. Eril şiddetin kadınları savunmayacağını biliyoruz, bu sebeple tekrar söylüyoruz, özsavunma kadınların hayatta kalması açısından zorunlu hale gelmiştir. İstanbul HDP Kadın Meclisi olarak 25 Kasım süresince kadınların yaşamlarını, varlığını sürdürebilmeleri, kadınların eşit ve özgür yaşamaları için mücadelemizi büyütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Çelik, İstanbul HDP Kadın Meclisi'nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştireceği etkinlikleri aktardı ve 22 Kasım'da saat 14.00'da Şişli de olacaklarını söyledi. Çelik ayrıca İstanbul'un bir çok ilçesinde kadın buluşmaları düzenleyeceklerini aktardı.

Eylem alkış, zılgıt ve sloganlarla sona erdi.