19 Mayıs 2024 Pazar

İsrail polisinin vurduğu foto muhabir gözünü kaybetti, Filistinli gazeteciler göz bantlı eylem yaptı

Filistinli gazetecilerin, İsrail polisinin açtığı ateş sonucu gözünü kaybeden meslektaşları için yaptığı oturma eylemine polis saldırdı. Saldırı sonucu birçok kişi biber gazından etkilendi.

Filistinli gazeteciler, İsrail polisinin açtığı ateş sonucu gözünü kaybeden meslektaşları için oturma eylemi düzenledi. Eylemde gazeteciler gözlerine bant takarak meslektaşlarına destek verirken güvenlik güçleri biber gazı sıkarak eyleme saldırdı.

Filistinli foto muhabir Muath Amarneh cuma günü Surif kentinde bir eylemde çalışırken vurularak gözünü kaybetti. Amarneh, İsrail güvenlik güçleri tarafından vurulduğunu söyledi. AFP'ye konuşan Amarneh "Çatışmalar başladığında üzerinde basın yazan bir kaskla kenarda duruyordum. Birden bir şeyin gözüme çarptığını hissettim. Plastik mermi ya da taş sandım. Gözüm tamamen gitmişti" dedi.

İsrail sınır polisi olayda Amarneh'in gözünün hedef alınmadığını açıkladı. Polis kalabalığı dağıtmak için 'ölümcül olmayan' yöntemler kullandığını söyledi.

DESTEK İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTILAR
Amarneh'in başına gelenler Filistin'de gündem oldu. Gazeteciler Amarneh'e destek olmak için kendilerinin göz bandı taktığı fotoğraflar çekerek sosyal medyada paylaştı. Batı Şeria'da bulunan Bethlehem kentinde Amarneh'e destek olmak isteyen gazeteciler tarafından oturma eylemi düzenlendi. Eylemde 'Gerçeğin gözleri asla kör edilemez' yazan pankartlar taşındı. Polis, gazetecilere eylemi dağıtmak için biber gazı kullanarak saldırdı.

Filistin haber ajansı Wafa, onlarca gazetecinin biber gazı kaynaklı solunum sıkıntısı çektiğini aktardı.