19 Mayıs 2024 Pazar

İşgale karşı direniş mevzilerinde şehitler anıldı

İşgale karşı direniş mevzilerinde yer alan Şehit Serkan Taburu ve Şehit Alişer Deniz Focu savaşçıları şehitler ayı dolayısıyla anma gerçekleştirdi.

Türkiye ve desteklediği çetelerine karşı Serêkaniyê ve Til Temir savaş mevzilerinde yer alan Şehit Serkan Taburu ve Şehit Alişer Deniz Focu savaşçıları devrim şehitlerini andı.

Anma saygı duruşuyla başladı. Şehit Alişer Deniz Focu ve Şehit Serkan Taburu komutanlıkları adına konuşmalar yapıldı. Kasım ayının önemine dikkat çekilen konuşmalarda, MLKP'nin ilk şehidi Erdal Balcı'nın İstanbul Maltepe'de MLKP'nin kuruluşunu duyuran pankart asarken katledilmesinin ardından Kasım ayının şehitler ayı olarak ilan edildiği hatırlatıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarının devam ettiği ifade edilen konuşmalarda, işgal saldırılarının ilk bombasının Şehit Serkan Taburu ve Şehit Alişer Deniz Focu'na atılmasının tesadüf olmadığı kaydedildi. Rojava devriminin başından itibaren Şehit Serkan Taburu'nun devrim savunmasında yer aldığı vurgulanan konuşmalarda, aralarında MLKP'nin Rojava'daki ilk şehidi Serkan Tosun'dan onur ve özgürlük direnişi şehitlerine kadar onlarca savaşçının halkların özgürlüğü için canlarını ortaya koyduğu dile getirildi.

İşgal saldırılarına karşı direnişi büyütmenin şehitleri ve geleceği sahiplenmek olduğu vurgulanan konuşmalarda, Türkiye'nin Rojava devrimi ve bölgede yaratılan halkçı yönetim sistemini hedef aldığı kaydedildi. İşgalcilerin özgür yaşama saldırdığı belirtilen konuşmalarda, Şehit Alişer Deniz Focu ve Şehit Serkan Taburu olarak halkların onur ve özgürlük direnişini daha fazla büyütmek için cephelerde yer almaya devam edileceği belirtildi. Konuşmalarda "İşgalci Türk devleti ve onunla birlikte hareket eden IŞİD, El Nusra zihniyetli çeteler, emperyalist bölge gerici devletlerin desteğini alarak 8 yıllık halkların kazanımını boğmayı hedefliyorlar. Bütün bu saldırılara karşı, bizler şehitlerimizin izinden yürüyerek sonucunda ne olursa olsun topraklarımızı özgürleştireceğiz. Arap, Süryani, Asuri, Kürt halkı olarak çetelere karşı sonuna kadar direneceğiz" denildi.

Konuşmaların ardından savaşçılar da söz alarak, şehitlere bağlılıklarını ve direnişi büyüteceklerini vurguladı.