5 Mayıs 2024 Pazar

İran'da sel: 57 can kaybı

İran ve Rojhilat'ta meydana gelen selde yaşamını yitirenlerin sayısının 57 olduğu belirtilirken, birçok köy, ilçe ve şehirde ise sel tehlikesi devam ediyor.
İran ve Rojhilat'ta (Doğu Kürdistan) günlerdir etkili olan yağışlar birçok köy, ilçe ve şehirde sel meydana geldi. Yetkililer, sel nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 57'e ulaştığını açıkladı.
 
Acil Kurtarma Ekipleri Sözcüsü Mucteba Xalidî, "Sel sonucunda, Şiraz'da 22 kişi, Gulistan'da 35 kişi olmak üzere 57 kişi yaşamını yitirdi, 478 kişi ise yaralandı" dedi.
 
İran Kriz Masası Sözcüsü Bênhnam Seidi de İran televizyonuna dün yaptığı bir açıklamada şunları belirtti: "23 vilayette sel meydana geldi. İlam, Loristan, Çwarmehal, Bextiyari, Kuhkkiluye, Buyr Ehmed, Xuzistan'da olağanüstü hal ilan edildi. 400 merkezde meydana gelen selde ciddi hasar oluştu. Şehir ulaşımı sağlayan 78 yol, köyler arasındaki ulaşımı sağlayan 2 bin 199 yol ve 84 köprü yıkıldı. 15 vilayette 141 nehirde su seviyesi yükseldi."
 
İran'ın son 50 yılın en yüksek yağışını aldığını söyleyen Çevre Bakanı Mihemed İslami, "Şehir ve köy yollarının 12 bin kilometresi yıkıldı" dedi.
 
Resmi açıklamaların dışında sosyal medyada selden dolayı yaşamını yitirenlerin 57 kişiden fazla olduğu belirtiliyor.