28 Mart 2024 Perşembe

ICAD Wutzrock Festivali'ne katıldı

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 10-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Wutzrock Festivali'nde ICAD'da yerini aldı. ICAD, gözaltında kayıplar sorununu ve Cumartesi Annelerinin 700. hafta eylemlerini festivale taşıyarak dayanışma çağrısında bulundu.
Almanya'nın Hamburg kentinde 40 yıldır geleneksel olarak yapılan ve binlerce kişinin katıldığı festivale ICAD'da katılım sağladı.
 
Festivale yaklaşık 20 yıldır düzenli katılım sağlayan Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD), bu yılda festivalde yerini alarak gözaltında kayıplar konulu bilgilendirme standı açtı. Festival alanına gözaltında kayıplar sorununu dile getiren pankartlar asıldı. Türkiye, Kürdistan ve dünyanın bir çok ülkesinden gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarını ve ICAD'ın geçmişte çıkardığı bültenlerin sergilendiği stantta gözaltında kayıplar sorunu hakkında bilgilendirmede bulunuldu. ICAD Enternasyonal Büro'nun çıkardığı 'Gözaltında kaybetme bir insanlık suçudur, Gözaltında kayıpların akıbetleri açıklansın ve sorumlular yargılansın' başlıklı bildiri dağıtıldı.
 
CUMARTESİ ANNELERİNİN MÜCADELESİ
 
ICAD, festivalde yaptığı çalışmada katılımcılara Cumartesi Annelerinin mücadelesini de anlattı. Cumartesi Annelerinin 25 Ağustos'ta 700. oturma eylemini yapacağını anlatan ICAD, bu vesile ile Avrupa'nın her alanında 25 Ağustos'ta yapılacak olan dayanışma eylemlerine katılım çağrısı yaptı.
 
Festival alanına Cumartesi Anneleri ile dayanışma pankartları asan ICAD, Mayıs 1995'ten bu yana polis saldırılarına, OHAL koşullarına, devlet baskısına rağmen ve Türkiye'de en uzun sivil itaatsizlik eylemini sürdüren Cumartesi Annelerinin mücadelesini selamlayarak, Cumartesi Annelerinin acılarını paylaştığını ve taleplerini sahiplendiğini belirtti.
 
Festival programı kapsamında ICAD adına yapılan konuşmada ise gözaltında kayıplar sorunu ve bu insanlık suçuna karşı yürütülen mücadele anlatıldı. ICAD'ın dünyanın her yanında mücadele yürüten gözaltında kayıpların yakınları ile dayanışmasını sürdüreceği vurgulandı.
 
WUTZROCK FESTİVALİ 40 YAŞINDA
 
Bu yıl 40. yılını kutlayan festivalde 3 gün boyunca onlarca müzik grubu yer aldı. Yaklaşık 400 kişinin gönüllü desteği ile yapılan festival, ırkçılığa ve faşizme karşı bir festival olarak yapılmakta ve devletten her hangi bir yardım almadan gerçekleştirilmekte. Festivale katılım ise ücretsiz.