17 Mayıs 2024 Cuma

Hopa'da bir adam banka çalışanı kadının yüzüne tükürdü

Artvin'in Hopa ilçesinde Mehmet Arslan isimli bir kişi, 'kendisine yeterli ilgiyi göstermediği' gerekçesiyle bir banka çalışanı kadına saldırdı. Çalışanın yüzüne tüküren ve onu darp eden Arslan, koronavirüs gerekçesiyle gözaltına alınmadı. Hopalı kadınlar, "Koşullar ne olursa olsun bu suç cezasız kalmamalıdır" tepkisinde bulundu.

Mehmet Arslan adlı bir kişi, banka çalışanı bir kadına şiddet uyguladı. Artvin'in Hopa ilçesinde bir bankaya giden Mehmet Arslan, kendisine yeterince ilgi gösterilmediğini ileri sürerek, bir kadın çalışana önce küfretti, ardından tükürerek çalışanı darp etti. Yapılan şikayete rağmen koronavirüs ileri sürülerek şiddet uygulayan erkek gözaltına alınmadı.

Olayla ilgili açıklama yapan Hopa Kadın Dayanışma Merkezi, "Korona virüsü sebebiyle evde kal tedbirlerinin ev içi şiddeti arttırdığına dair verilerin geldiği bu günlerde, görüyoruz ki şiddet katmerlenerek artıyor ve çalışan kadınların kapısına dayanıyor. Pandemi gündemi  dışında bir şeyden bahsetmenin zamanı olmadığını söyleyenler kadınlara yönelik artan bu şiddeti besliyor, hatta cezasız bırakma, salıverme yolunda adımlar atmaya çalışıyor. Tam da bunları tartıştığımız bir dönemde Hopa da bankacı kadın arkadaşımıza karşı yapılanlar, kadınların evde, işyerlerinde, sokaklarda güvende olmadığını gösteriyor" dedi.

Hopa Kadın Dayanışma Merkezi açıklamasında şu bilgileri aktardı:

"Mehmet Arslan adlı kişi gün ortasında bankacı kadın arkadaşımızın iş yerine giderek elini kolunu sallayarak sadece kendisine gösterilmesini istediği 'özel ilgiyi' göremediği için önce kadın arkadaşımıza küfürler etmiş, yüzüne balgamlı tükürmüş, sonrada kadın arkadaşımızı darp etmiştir. Korona virüsü sebebiyle sosyal mesafeye dikkat etmemiz önerilirken yapılan bu davranış bilinçli ve kastidir. Ama ne kadar ironiktir ki yine korona virüsü bahane edilerek gözaltına bile alınmamıştır."

Mehmet Arslan'ın tutuklanmasını isteyen kadınlar, "Korona virüsü suçluların kalkanı haline getirilmemelidir. Biz kadınlar bu erkek şiddetinin münferit bir olay olmadığını biliyoruz. Kadın arkadaşımıza karşı işlenen bu suçun cezasız kalmamasını istiyoruz. Suçun kamera kayıtları vardır, arkadaşımız tıbbi raporunu almıştır. Mehmet Arslan adlı kişi bir an önce tutuklanmalıdır. Koşullar ne olursa olsun bu suç cezasız kalmamalıdır.  Şiddetin bahanesi olmadığı gibi devletin şiddeti önlemek için tedbirleri uygulamamasının da bahanesi olamaz" tepkisinde bulundu.