24 Nisan 2024 Çarşamba

HDP'li kadınlardan şiddete karşı balonlu eylem

HDP Fatih Kadın Meclisi, "Erkek-devlet şiddetine karşı mücadeledeyiz" şiarıyla eylem yaptı. Balon uçuran kadınlar, özgür ve eşit bir dünya kurulana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Fatih Kadın Meclisi, 25 Kasım'a dolayısıyla "Erkek devlet şiddetine karşı mücadeledeyiz" şiarıyla eylem yaptı.

Kocamustafapaşa Meydanı'nda yapılan eylemde, katledilen kadınların fotoğrafları da taşındı.

Açıklama yapan HDP Fatih İlçe Eşbaşkanı Seyre İpek, 25 Kasım'a giderken, erkek-devlet şiddetine karşı mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.

Kadın katliamları davalarında işletilen cezasızlık politikasına dikkat çeken İpek, "Yasalar ataerkil şiddetin faillerini korumakta, kanunun bizi koruduğu durumlarda bile gereğinin yerine getirilmemesi eril şiddeti adeta teşvik etmektedir. Güvenlikten sorumlu birimlerin dahi bu suçları işlediği bir ülkedeyiz" dedi.

İktidarın da kadına yönelik şiddete seyirci kaldığını ve katilleri koruduğunu belirten İpek, İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırıyı hatırlattı. "Kazanılmış haklarımızı öz gücümüzle koruyacak, gasp edilmiş haklarımızı da mücadelemizle kazanacağız" diyen İpek, eşit ve özgür bir yaşam kurana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. 

"Jin jiyan azadi" sloganını atan kadınlar, zılgıtlar eşliğinde mor ve beyaz balonları uçurdu.