5 Mayıs 2024 Pazar

HDP Kadın Meclisi'nin 25 Kasım programı

HDP Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü bu yıl "Erkek devlet şiddetine karşı mücadeledeyiz" şiarıyla karışlıyor. Çalışmaların startı, 7 Kasım'da illerde yapılacak basın açıklaması ile verilecek. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün şiarı bu yıl, "Erkek devlet şiddetine karşı mücadeledeyiz." Çalışmaların startı 7 Kasım'da belirlenen pilot illerde yapılacak açıklamalarla verilecek. 

Kadın Meclisi, bu kapsamda belirli kentlerde; kadın platformları ve karma örgütlerin kadın yapılarıyla ortak yürüyüşlerin düzenlenmesi, özgün çalışmalar yürütülmesi, açıklamalar, güçlü sokak etkinlikleri, sinevizyon gösterimi, panel, seminer, köy, mahalle, ev ziyaretleri gibi etkinlik çalışmalarının yapılmasını kararlaştırdı. Eylem ve etkinlikler milletvekilleri ve Kadın Meclisi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 

7 Kasım'da Ankarı, Muğla, Yüksekova, Doğubayazıt, Suruç ve Cizre'de eşzamanlı açıklamalar yapılacak. 

Açıklamalara katılacak milletvekilleri şöyle:
-Hakkari Yüksekova: Feleknas Uca, Semra Güzel 
-Ağrı Doğubayazıt: Leyla Güven, Dirayet Dilan Taşdemir, Şevin Coşkun, Muazzez Orhan.
-Urfa Suruç: Remziye Tosun, Ayşe Sürücü, Meral Danış Beştaş 
-Şırnak Cizre: Nuran İmir, Dersim Dağ, Ayşe Acar Başaran
-Ankara: Filiz Kerestecioğlu
-Muğla: Serpil Kemalbay
 
8 Kasım'da ise Adana'da Tülay Hatimoğulları, İstanbul'da Hüda Kaya ve Züleyha Gülüm ile Kocaeli'de Züleyha Gülüm'ün katılımıyla açıklamalar yapılacak. 

24 Kasım'da Meclis'te HDP Kadın Grup Toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşma yapacak.

25 Kasım günü de eylem ve etkinlikler yapılacak.