28 Mart 2024 Perşembe

HDP Kadın Meclisi'nden Tuma Çelik'e dair açıklama

Bugün partisinden istifa eden Mardin Milletvekili Tuma Çelik'le ilgili açıklama yayınlayan HDP Kadın Meclisi, süreci özetledi, "Kadın özgürleşmesine yıllarını, emeğini vermiş, bedel ödemiş kadın örgütlülüğümüze ve mücadele birikimimize, hiçbir erkeğin ve kesimin zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

HDP Kadın Meclisi, Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında Meclis'e iletilen fezlekedeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. 

HDP Kadın Meclisi, pandemi öncesinde bilgi sahibi oldukları durumla ilgili 'kadın beyanı esastır' ilkesine bağlı olarak görüşme yaptıklarını bu görüşmede 'taciz veya tecavüze ilişkin bir beyanın olmadığı'nı, Haziran'da Meclis'e gelen fezleke sonrasında disiplin süreci başlatıldığı bilgisini paylaştı.

"Kadın özgürleşmesine yıllarını, emeğini vermiş, bedel ödemiş kadın örgütlülüğümüze ve mücadele birikimimize, hiçbir erkeğin ve kesimin zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanan HDP Kadın Meclisi'nin açıklamasının tamamı şöyle:

"Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında TBMM'ye iletilen fezlekedeki iddialarla ilgili Kadın Meclisimiz, başta kadınlar olmak üzere kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yapma gereği duymuştur.

"Kadın Meclisimiz, süreçten pandemi başlamadan önce haberdar olmuştur. İddialarda bahsi geçen kadınla "kadının beyanı esastır" ilkemizle yaptığımız görüşmelerimizde ısrarla sormamıza rağmen taciz veya tecavüze ilişkin herhangi bir beyanı olmamıştır. Haziran ayı sonunda Meclise gelen fezlekede ise taciz ve tecavüz iddiaları yer almıştır. Bu nedenle derhal disiplin süreci başlatılmıştır.

"Kadın mücadelesi her dönem erkek egemenliği tarafından zayıflatılmaya, yıldırılmaya, baskı altına alınmaya çalışılmıştır. Ancak; bu yıldırma ve yalnızlaştırma politikası hiçbir dönem işe yaramadı, yaramayacak. Geçmişten bu yana sürekli ifade ettiğimiz gibi kadın mücadelesi her zaman ve her yerdedir. Bu mücadele dışarıda olduğu kadar kendi içimizdedir de!

"Kadın Meclisi olarak; her zaman söyledik ve söylüyoruz. Kadına yönelik erkek şiddeti, taciz, tecavüz nereden ve kimden gelirse gelsin tavrımız nettir. Bu konuda başta kadınlar olmak üzere kimsenin şüphesi olmasın.

"Kadın özgürleşmesine yıllarını, emeğini vermiş, bedel ödemiş kadın örgütlülüğümüze ve mücadele birikimimize, hiçbir erkeğin ve kesimin zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz.

"Biz Kadınlar, gerek içimizde gerek dışımızdaki erkek egemenliğine, örgütlü mücadelemiz ve dayanışmamızla cevap olacağız."