25 Nisan 2024 Perşembe

HDP Kadın Meclisi: O zat ırkçılık ve cinsiyetçilik suçu işliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kürtlere, kadınlara, eş genel başkanlarına hakaret etmesine ilişkin açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, "Halklara düşman, kadınlara düşman, emeğe düşman bu kirli koalisyona ve atanmışlarına bir kez daha hatırlatıyoruz: Partimize, eş genel başkanlarımıza saldırarak ne korkularınızı ne de ülkeyi getirdiğiniz vahim durumu gizleyemezsiniz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Kürtlere, kadınlara hakaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ilişkin açıklama yaptı.
 
HDP Kadın Meclisi, "Mafya ağzıyla konuşan İçişleri Bakanı'na seçim meydanlarında partimize saldırarak ekonomik krizi, yoksulluğu, yolsuzluğu, hırsızlığı, yayılan açlık grevi direnişlerini ve anketlerdeki çöküşlerini gizleme rolü verilmiştir" dedi.
 
'BU ZAT IRKÇILIK VE CİNSİYETÇİLİK İLE SUÇ İŞLİYOR'
 
Açıklamada, "Hiçbir karşılığı ve kapasitesi olmayan birinin, geçici bir misyon olarak atandığı İçişleri Bakanlığı'nı tarihin en seviyesiz, en itibarsız bakanlığı haline getiren bu zatın, ne siyaset ne de İçişleri Bakanlığı yapabilecek yetisi ve ehliyeti vardır. AKP-MHP koalisyonunun Kürt düşmanlığı politikalarının sözcülerinden biri olarak her gün Kürtlere, kadınlara hakaret eden bu zat, seçim propagandası değil ırkçılık ve cinsiyetçilik suçu işlemektedir" diye belirtti.
 
Ağzından kadın ve Kürt düşmanlığından başka bir şey çıkmayan paramiliter güçlerin temsilcisi olan Soylu'nun ancak kadına, halka ve insanlığa karşı işlediği suçlardan yargılanırken mahkeme huzurunda muhatap alacaklarını vurgulayan HDK Kadın Meclisi, "Eş Genel Başkanımıza 'o kadın' diye hitap edebilecek kadar seviyeyi düşüren kadın düşmanı zat, hakikati dile getirmemize 'dilleri zehirlidir' diyecek kadar da hakikatten korkmaktadır. Bizler bu korkuyu her seçim döneminde yüzlerinden, sözlerinden ve telaşlarından biliyoruz. Seçim meydanlarında saldırı, hakaret ve ırkçılık dışında tek bir söylemlerinin olmaması, kendi iktidarları dışında ülkenin içinde bulunduğu duruma ve geleceğine dair bir kaygılarının olmadığını çok net göstermektedir" diye kaydetti.
 
HDP Kadın Meclisi açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Halklara düşman, kadınlara düşman, emeğe düşman bu kirli koalisyona ve atanmışlarına bir kez daha hatırlatıyoruz: Partimize, eş genel başkanlarımıza saldırarak ne korkularınızı ne de ülkeyi getirdiğiniz vahim durumu gizleyemezsiniz.
 
"Hakikat üzerinden yükselen mücadelemiz ve siyasi irademizde ısrarımız; sarayın, AKP-MHP Kürt düşmanı, kadın düşmanı ittifakının panzehiridir. Gözü dönmüş bir şekilde işçiye, emekçiye, partimize, kadınlara saldırmanız sizi kurtaramayacaktır. Unutulmamalıdır ki halklar ve kadınlar sandıklarda tekçi, gaspçı ve yok sayan politikalarınızla birlikte halklar arasına düşmanlık eken, ırkçı, ayrımcı ve cinsiyetçi söylemlerinize de gereken cevabı verecektir."