19 Nisan 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi: Leyla Güven irademizdir

Leyla Güven'in milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, iktidara seslendi: "Leyla Güven biziz, Leyla Güven halktır. Onun mücadelesi bizim de mücadelemizdir."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Leyla Güven'in milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Leyla Güven irademizdir, irademizi gasp etmenize sessiz kalmayacağız" diyen HDP Kadın Meclisi, AKP-MHP faşist ittifakının, Kürt ve kadın düşmanı politikalarını sürdürdüğünü belirtti.

Baskı, tehdit, şiddet ve irade gasbını, yönetme biçimi haline getiren AKP-MHP iktidarının, bugün Meclis gündemine alelacele getirdiği bir kararla bir kez daha halkın iradesini gasp etmeye çalıştığını hatırlattı.

Halkın oylarıyla seçilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Güven'in, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliklerinin düşürüldüğü anımsatılan açıklamada, "Bilinmelidir ki, 4 Kasım benzeri bu Saray Darbesi sonucu vekillikleri düşürülen Güven ve Farisoğulları Kürt halkının iradesidir" denildi.

'LEYLA GÜVEN BİZ KADINLARIN İRADESİDİR'
Güven'in tüm yaşamını kadınların ve Kürt halkının mücadelesine adadığı ve bu uğurda bedeller ödediği ifade edilen açıklamada şunlar belirtildi: "Öncelikle bunu böyle bilin ki, Leyla Güven, biz Kadınların iradesidir. Onun gösterdiği direniş ve mücadele dünya kadınlarına ilham olmuştur. Hiçbir faşist iktidar, onu ve biz kadınları mücadelemizden alıkoyamamış, geri adım attıramamıştır. AKP-MHP erkek egemen faşist iktidarının bu saldırıları, Leyla Güven'in mücadele etmesine engel olamayacak.

"HDP Kadın Meclisi olarak; Leyla Güven'in irademiz olduğunu ve irademizin gasp edilmesine sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz. Biz kadınlar; Leyla'nın yoldaşları olarak AKP-MHP faşist blokuna sesleniyoruz; Leyla Güven biziz, Leyla Güven halktır. Onun mücadelesi bizim de mücadelemizdir. Leyla Güven'in dediği gibi Berxwedan Jiyan e!"