1 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP Kadın Meclisi: Başak Demirtaş yalnız değildir

HDP Kadın Meclisi, cinsiyetçi saldırılara maruz kalan Başak Demirtaş'ın yalnız olmadığını, yanında güçlü bir kadın örgütlülüğünün yer aldığını vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırılara tepki gösterdi.

Yazılı açıklamada, AKP-MHP iktidarının algı operasyonları sonucu kadınlara yönelik cinsiyetçi saldırıların arttığı kaydedildi. Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medya üzerinden cinsiyetçi saldırıların gerçekleştiği hatırlatılan açıklamada, "Sevgili Başak Demirtaş'a yönelik gerçekleştirilen saldırıdaki zihniyeti tanıyoruz. Bu zihniyet ve dil, yozlaşmış, çürümüş çete dilidir. Biz kadınlar biliyoruz ki; mevcut iktidar, kadınların tüm kazanımlarını yürüttüğü politikalarla hedef haline getirdi. Dolayısıyla; bu saldırı aslında Başak Demirtaş şahsında tüm kadın mücadelesinedir. Bizler biliyoruz ki politik öznelere saldırı, ülkenin temel politikası haline getirildi" denildi.

Bu saldırılar daha önce de kadın mücadelesi yürüten kadınlar başta olmak üzere Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak gibi kadın siyasetçilere de yapıldığı hatırlatılan açıklamada, Başak Demirtaş'a yönelik saldırının HDP'den bağımsız olmadığı da vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bir kez daha söylüyoruz; biz kadınları yaşatacak olan dayanışmamız ve birlikte mücadelemizdir. Bizim gündemimiz troller değil, daha fazla mücadele, daha fazla direniş, daha fazla dayanışmadır. Saldırganlar başta olmak üzere iktidar şunu bilsin ki; Başak Demirtaş yalnız değildir. Onun yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var. Kadın iradesine yönelik saldırılara karşı mücadelemizi daha fazla yükselteceğiz."