26 Nisan 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi Almanya Sol Parti vekilleri ile buluştu

HDP Kadın Meclisi, Almanya Sol Parti milletvekilleriyle online toplantı gerçekleştirdi.

HDP Kadın Meclisi ve Kadın Diplomasi Komisyonu, Almanya Sol Parti milletvekilleri ile online toplantı yaptı.

HDP Kadın Meclisisü Sözcü Ayşe Acar Başaran, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, HDP Kadın Koordinasyonu üyeleri Latife Demirci Kahya, Mediha Yüksel ve HDP Almanya Temsilcisi Leyla İmret, Almanya Sol Parti Milletvekili ve Kadın Sözcüsü Cornelia Möhring, Almanya Sol Parti Milletvekilleri Maja Tegeler, Ines Schmidt, Gökay Akbulut, Saadet Sönmez ve Cansu Özdemir ile online toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü haftasına girilirken, Türkiye'de artan kadına yönelik şiddet ve çözüm önerileri konuşuldu.

HDP Kadın Meclisi'nin çalışmalarıyla ilgili bilgilerin ve iktidarın kadın politikalarının yol açtığı sonuçların paylaşıldığı toplantıda, Türkiye'deki kadın özgürlük mücadelesi ele alındı. Tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi'nin Almanya ve Türkiye'deki kadınlar için aynı öneme sahip olduğu dile getirilen toplantıda, Kürdistan'da kadınlara yönelik polis ve asker tarafından gerçekleştirilen taciz, tecavüz ve şiddet özel savaş politikası olarak değerlendirildi.

Toplantıda, faşizme karşı mücadele kapsamında ortak çalışmalar üzerine fikir alışverişinde de bulunuldu.

HDP Kadın Meclisi, önümüzdeki haftalarda, Avrupa'daki farklı kurumlardan kadınların yer alacağı online toplantılara devam edilecek.