28 Mart 2024 Perşembe

HDP İzmir Kadın Meclisi: Tecavüz insanlık suçudur aklanamaz

HDP İzmir Kadın Meclisi, Şırnak ve Batman'da yaşanan çocuk istismarına ilişkin il binası önünde yaptığı açıklamada, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve tecavüzün meşrulaştırılmasına asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi, Şırnak ve Batman'da yaşanan çocuk istismarına ilişkin açıklama yaptı.

"Çocuk istismarına hayır. İstismarın affı olmaz" pankartının açıldığı eylemde "Çocuk istismarını aklatmayacağız", "Koruma aklama yargıla", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atıldı.

Parti binası önünde yapılan açıklamanın basın metnini okuyan HDP Kadın Meclisi İzmir Sözcüsü Didar Gül, yaşanan bu saldırıların devletin kirli savaş politikalarının bir ürünü olduğunu ve sistematikleştiğini kaydetti.

"Biz kadınlar katletmenin, tutuklamanın, işkence ve tecavüz etmenin aynı zihniyetin ürünü olduğunu biliyoruz" diyen Gül, istismarı meşrulaştırma çabalarının yanı sıra kirli savaş politikalarının da bir biçimini istismarın oluşturduğunu belirtti.

Gül, aynı eril yargının çocuk istismarını ve cinsel sömürüyü önlemek yerine af girişimlerini gündemde tutarak, "evlilik" adı altında 15 yaş altındaki çocukların cinsel istismarını ve tecavüzü meşrulaştırma çabasında olduğunu dile getirdi.

Gül, şöyle devam etti: "Kadına ve çocuklara yönelik şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin kadınlar olarak karşısında duracağız ve bununla mücadele edeceğiz. Karşımızda bizlere tüm gücüyle saldıran hukuk tanımayan anlayış mevcut. Bu anlayışa karşı biz kadınlar asla yalnız olmadığımızı bilmeli, mücadelemize sahip çıkmalıyız. Tecavüz insanlık suçudur aklanamaz. Bunun mazereti olamaz. İstismarın karşısında bir kere daha tekrarlıyoruz susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz."