7 Mayıs 2024 Salı

HDP İzmir Kadın Meclisi: Bir an olsun geri adım atmayacağız

HDP İzmir Kadın Meclisi, sabah saatlerinde Diyarbakır ve Antep'te gerçekleşen ev baskınlarında gözaltına alınan kadınların derhal serbest bırakılmasını istedi. HDP İzmir Kadın Meclisi, iktidarın tüm saldırılarına rağmen bir an olsun geri adım atmadıklarını ve atmayacaklarını vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi, AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarını protesto etti. Sabah saatlerinde gözaltına alınan kadınların derhal bırakılmasını istedi.

HDP İzmir İl Örgütü önünde biraraya gelen kadınlar, "Baskılar kadın mücadelemizi engelleyemez" yazılı pankartı açtı. Basın metnini okuyan HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, Diyarbakır ve Antep'te sabaha karşı düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınanları hatırlattı. "Erkek egemen anlayışa karşı mücadele etmek için yola çıkarken irademizi tanımayanlarla, bizleri yok sayanlarla karşılaşacağımızı çok iyi biliyordur" diyen Tekgür, tüm saldırılara rağmen kadınların direnişinin hiçbir iktidarın alaşağı edemediğini de vurguladı. 

'BİR AN OLSUN GERİ ADIM ATMADIK VE ATMAYACAĞIZ'
AKP/MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarında ısrar ettiğini dile getiren Tekgür, iktidara seslendi ve şu ifadeleri kullandı: "Biz kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmek istenmesine, çocuk istismarının 'evlilik' adı altında meşrulaştırılmasına, kayyımcı zihniyete, faşist, militarist, cinsiyetçi erkek anlayışına karşı özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmadık ve atmayacağız.

"Bir kez daha söylüyoruz, gözaltındaki arkadaşlarımızın verdiği mücadele bizim de mücadelemizdir. Bizi yok sayanlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, itaat etmedik, etmeyeceğiz. Sesimizi kısmak isteyenlere karşı 'vardık, buradayız' dedik, burada olmaya devam edeceğiz. Hukuksuz bir şekilde gözlatına alınan arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın."