8 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP Dersim Kadın Meclisi: Her yerde olacağız

HDP Dersim Kadın Meclisi, kayyumlara, istismara, kadına yönelik şiddete karşı kentlerin her noktasında mücadele halinde olacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Kadın Meclisi, kadın kazanımlarına dönük artan saldırılara karşı başlatılan bir aylık kampanyaya ilişkin Sanat Sokağı'nda açıklama yaptı. Açıklamada, "İstismara, infaza, kayyıma karşı biz varız, kadın mücadelesi her yerde" yazılı pankartı açıldı.

'LEYLA GÜVEN YAŞAMINI KADINLARA ADADI'
Açıklama yapan HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Helin Yağmur Uci, AKP-MHP ittifakının, kayyumlar eliyle Kürt halkının seçme seçilme hakkını yok saydığını belirterek, halk iradesine darbe vurulduğunu söyledi. Son olarak 3 milletvekilinin vekilliğinin düşürüldüğünü hatırlatan Uci, "Vekilliği düşürülen DTK Eşbaşkanı ve Hakkari milletvekilimiz Leyla Güven, yaşamını kadın ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine adamış ve bu uğurda bedeller ödemiştir. Kadın mücadelesini hedefe koyan, başta kadınlar olmak üzere bütün kesimlere faşist iktidarlar, direnenlere saldırı geliştiriyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, kadınların, ezilen halkların öfkesini dindiremiyorlar" dedi.

'HERYERDE OLACAĞIZ'
Uci, HDP Kadın Meclisi olarak, kayyumlara, istismara, infaz yasasına, kadına yönelik şiddete, Meclis'te, sokakta, mahallede, evde, meydanlarda, fabrikalarda, atölyelerde, kentlerin her noktasında mücadele halinde, eylem ve örgütlenme halinde olacaklarını belirtti.