17 Mayıs 2024 Cuma

HDP: AKP'nin kadın düşmanı politikalarına boyun eğmeyeceğiz

Kars Belediyesi Eşbaşkanlarına yönelik saldırılara tepki gösteren HDP İzmir Kadın Meclisi, meşrutiyetini yitiren AKP-MHP faşist iktidarına halkların iradesini ezdirmeyeceklerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclis, "Eşbaşkanlık mor çizgimizdir" şiarıyla düzenlediği açıklamada AKP'nin kadın düşmanı politikalarına tepki gösterdi.

Parti binasında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak yaptığı basın açıklamasında, tüm dünya koronavirüs ile mücadele ederken AKP'nin 23 Mart tarihinde 8 HDP'li belediyeyi gasp ettiğini, halk sağlığını önlemek yerine sermayeyi besleyecek paketleri uygulamaya koyduğu hatırlatıldı.

Kars Belediye Eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen'e yönelik saldırıların kınandığı açıklama şöyle devam etti: "Halkla birlikte çalışıp şeffaf belediyecilik örneği sergileyen Kars Belediyemiz, halktan aldığı güvenle hizmet etmeye devam edecektir. Biz kadınlar biliyoruz ki, kadın düşmanı AKP-MHP faşist ittifakı ve onun medyasının hedefinde olan eşbaşkanlık sistemimiz ve belediyelerimiz keyfi ve düşmanca bir tutumla illegal gösterilmektedir. Halklarımızın iradesini, eşbaşkanlık sistemimizi meşrutiyetini yitirmiş olan AKP iktidarına asla ezdirmeyeceğiz."

"AKP iktidarı kadın düşmanıdır" denilen açıklamada, "Biz başardıkça AKP iktidarının başarısızlığı perdelenemeyecek duruma geldi, başarılarımız iktidarın yönetememe gerçekliğini ortaya çıkardı. İktidarın militarist, milliyetçi siyasetinin karşısında alternatif olan kolektif, tekçiliğin değil ortak aklın ön planda olduğu yerel yönetimler modeli olarak dünyada tek örnektir" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, "Kadın düşmanı politikalarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Yeni bir belediyemizin siyasi bir darbeyle gasp edilmesine seyirci kalmayacağı" vurgusu yapıldı.