3 Mayıs 2024 Cuma

HDK Kadın Meclisi: Çocuk susar sen susma

Kanarya Mahallesi'nde yaşanan cinsel istismarı kınayan HDK Kadın Meclisi, iyi hal indirimleri ve cezasızlık nedeniyle cinsel istismarın önlenemediğini belirtti, mühim olanın cezasının miktarının değil suçun önlenmesi olduğunu hatırlattı.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel tacize ilişkin açıklama yaptı. 
 
Üç gündür başka kadınlar olmak üzere mahalle halkının sokaklarda olduğunu hatırlatan HDK Kadın Meclisi, İstanbul Valiliği'nin ise yaptığı açıklama ile mahalle sakinlerini ve olayan müdahil olan kadın örgütlerini provokatör ilan ettiğini belirtti.
 
Polisin, eylemleri engelleme girişiminde bulunduğu hatırlatılan açıklamada, "Olayın failinin yakalanıp yakalanmadığı bile açıklanmazken, gizlilik kararı verilmesi, örtbas etme girişiminden başka bir şey olamaz. Pozantı'dan Ensar'a, Aladağ'a, cinsel istismara af yasası hazırlıklarından Küçükçekmece'ye, tacizcileri, tecavüzcüleri koruyan kollayan iktidarın çocuğa karşı politikaları, cinsel istismar ve şiddete zemin hazırlamaktadır" denildi.
 
Taciz-tecavüz suçunu işleyenlere "iyi hal" indirimleri verildikçe taciz ve tecavüz suçlarının önlenemeyeceğini, hatta suçluları cesaretlendireceğine işaret eden HDK Kadın Meclisi, çocuk istismarının bir hastalık gibi gösterilerek, cezasız bırakılmasının, suç ortak olmaktan bakşa bir şey olmadığını ifade etti. 
 
HDK Kadın Meclisi, "Çocuk istismarına verilen cezaların arttırılmasını, idam cezasının yeniden uygulamaya sokulmasını talep edenlere, mühim olanın cezanın miktarı değil bu suçun önlenmesi olduğunu söylemek isteriz" dedi. 
 
HDK Kadın Meclisi, iktidara, çocuk istismarı ve şiddetini önlemek için politika üretmesi için bir kez daha çağrı yaptı ve ekledi: "Bizler, bir çocuğun çıkaramadığı ses olacağız! İstismar suçunun işlendiği her yerde en gür sesimizle haykıracağız: Çocuk susar sen susma!"